21 juni 2023

Tack, Erdogan!

 

Igår fölls en ovanlig manifestation utanför Turkiets ambassad. För ovanlighetens skulle var det inte en hängd Erdogan-docka eller okvädingsord.

Det här plakatet ser ut som ett diskret "Tack, Erdogan". I flera månader har den turkiske ledaren hållit oss utanför Nato. Vem tjänar på det? Vi svenskar förstås. Ju längre, ju bättre.


Nu säger en samlad riksdag att risken för ett anfall på Sverige har ökat. Självklart: för varje granat och stridsfordon vi skickar till Ukraina ökar risken för att vi på allvar dras in i konflikt som i förlängningen kan komma in på vårt territorium.

Ett Nato-medlemskap bekräftar förstås bilden av att vii är ett av de länder som för ett proxykrig mo0t Ryssland i Ukraina - till siste ukrainaren.

De som påstår att vi med den förda politiken stärker vår säkerhet måste göra troligt att t ex Schweiz och Österrike är mer hotade än Nato-länder som Polen och Baltikum.

En mycket svår, för att inte säga omöjlig uppgift.

Så tack, Erdogan, vilken kritiken än är mot din inrikespolitik, tack för att du säger nej till svenskt Natomedlemskap.

Stefan Lindgren

1 kommentar:

  1. Ibland är de revolutionärt att kalla en spade för en spade! Det är självklart att ett medlemskap i kärnvapenalliansen leder till att risken för att dras i krig ökar. För de krigshetsande svenska militärerna är det förstås ett mål: "Vi stod utanför första världskriget. Vi stod utanför andra världskriget. Vi ska för f-n inte stå utanför tredje världskriget."

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.