gerundium

15 december 2021

Något skaver i covidpropagandan


Hur kommer det sig att dödligheten i covid-19 i Sydafrika aldrig tycks h varit så låg som nu? I landet som har  60 miljoner invånare dör för närvarande i genomsnitt 24 personer om dagen, vilket väl får sägas ligga inom någon sorts felmarginal.

Samtidigt gastar europeiska media om den nya omikronvarianten som om ett nytt oöverskådligt hot. Tillräckligt allvarligt för att  driva vaccinationerna ner i åldrarna, införa obligatorium i Österrike och införa ansiktsmasker i Sverige som klarat sig i två ur utan att rekommendera sådana generellt.

Är det inte något som skaver här? Alltså förutom masken.
Är det inte hög tid att tala om de illegitima intressen som styr pandemibekämpningen? Om läkemedelsindustrins vinster och enorma intresse av att hålla liv i pandemin så länge som det någonsin är möjligt.

Brittiska ActionAId skrev i september:

Moderna, BioNTech och Pfizer skördar astronomiska och orimliga vinster på grund av sina monopol på mRNA COVID-vacciner - uppemot 69% i vinstmarginal i fallet med Moderna och BioNTech - medan Moderna och Pfizer också betalar lite i skatt...

Tack vare deras patentmonopol för framgångsrika vacciner mot coronaviruset, vars utveckling stöddes med 100 miljarder dollar i offentlig finansiering från skattebetalare i USA, Tyskland och andra länder, noterade de tre företagen mer än 26 miljarder dollar i intäkter under första halvåret. året, varav minst två tredjedelar är ren vinst för Moderna och BioNTech. Alliansen uppskattar också att de tre företagen tar för mycket betalt och prissätter vaccin med så mycket som 41 miljarder dollar över den beräknade produktionskostnaden.

En uppenbar anledning till att Europeiska läkemedelsmyndigheten fortfarande inte godkänt ryska Sputnik V är naturligtvis att det ryska vaccinet var billigt, 4 dollar dosen, medan de som nu har monopol i västvärlden kan ta ut fem gånger mer än nödvändigt.

Den nya varianten, omikron tycks i sig ha så låg dödlighet att det knappast skulle motivera allmän vaccinering. Men man kan vara säker på att valserna kommer att dras åt andra hållet!

WHO kontrolleras av Gates stiftelse och Microsofts ägarbolag Alphabet liksom Apple och de andra IT-jättarna har skördat superprofiter under pandemin. Man kan alltså inte räkna med att sanningen kommer att släppas fram där.

Därför ser jag inget konstigt i att det nya bryter ut demonstrationer här och var i Europa och att både tories och labour spricker i två fraktioner i Storbritannien.

Det är hög tid att diskutera vilka illegitima krafter som snedvridit pandemibekämpningen och göra en plan för hur vi snarast möjligt ska kunna återgå till någon sorts normalitet.

En nationell kampanj för att stärka folkhälsan med friluftsliv, motion, vitaminer, näringsriktig mat och god kultur skulle kunna göra den vägen kortare.

Amen.

Stefan LindgrenInga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.