Ryska posten

15 juli 2019

Första samtalet Zelenskij - PutinEtt nyhetsinslag från Vesti om vad som händer i Ukraina och öppningen som skett med president Zelenskijs telefonsatal till Putin. "Det har skapat ett nytt läge", säger Rysslands ombudsman för mänskliga rättigheter Tatiana Moskalkova.

Förbittrade högerextremister hotar ta till våld.

1 kommentar :

 1. Samtalet varade hela 20 minuter, vilket är ett dåligt tecken för alla som vill undvika fred.

  En annan viktig aspekt är att Zelenskji valde att ringa samtalet, dessutom några sagar innan Ukrainas parlamentsval som hålls den 21/7.

  Naturligtvis är Zelenskji fullt medveten om att landets nuvarande säkerhetschef och tilllika nynazis (som verkat med Azov-batteljonen) har fullt stöd av Frankrike, Tyskland, England, USA och övriga vasallländer för att avlyssna samtalet.

  Samtalet måste ses som ett försök att närma sig ett parlament som kan representera hela Ukraina och inte bara den nynazistiska falangen.

  Trots allt har senaste undersökningar visat att 69% av Kiev-borna önskar återgå till ett tidigare läge innan inbördeskriget och åter påbörja förbrödring med Ryssland.

  Zelenskjis parti är det mest populära idag men då utgår vi från väldigt låga nivåer.

  Föregående samtal som Zeleniskji förde var ett förslag till Ryssland att träffas i Minsk tillsammans med Theresa May från UK, Frankrike, Tyskland och USA.

  May har avgått och USA har hållit sig undan, en kan spekulera i att det var nynazisternas begäran. Så denna gång måste samtalet ha handlat om hur ska de två länderna gå framåt nu? .. obeaktat parlamentsvalet..

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.