FiB

15 juni 2020

Inget vaccin mot vansinne

I dagens tidning läser jag att hundar ska få lagenlig rätt till en social kontakt om dagen. Det är något som många åldringar i covid19-karantän kan drömma om.

I isoleringen frodas vansinnet. På en vanligtvis rätt omdömesgill "alternativ vänster"-sajt hittar jag en länk till en "vetenskaplig" artikel som påstår att överdödligheten i corona är resultatet av ett medvetet massmord organiserat av regeringar i Europa och USA.

Vad alla dessa panikörer bortser från är att om regeringarna begår massmord så krävs det att hundratusentals vårdanställda, sköterskor och läkare som i många fall arbetat dubbla och tredubbla skift under krisen och framför allt riskerat sin egen hälsa, har varit medsammansvurna i detta massmord.

Vansinne! säger jag. Människor som uttrycker dessa tankar lider brist på social kontakt, en vänlig själ som säger "Stopp!" och "Tänk efter!"

Lite svårare är det förstås med personer som framträder som vetenskapsmän. Lyssna här på vad en lagerkransad galning har att säga:

"Covid 19-döden i USA", menar han, "är korrelerad med händelser i vårdhem och regeringsåtgärder snarare än någon känd virusstam. Dessa egenskaper i 'covidtoppen' och en genomgång av den epidemiologiska historien, och av relevant kunskap om virala luftvägssjukdomar, leder mig till slutsatsen att 'covidtoppen'  är resultat av ett accelererat massmord på immunkänsliga individer och individer som gjort mer sårbara med regerings- och institutionella åtgärder, snarare än att vara en epidemiologisk signatur av ett nytt virus...".

Alltså regeringar och institutioner har mördat åldringar och riskgrupper genom att medvetet sänka deras immunförsvar och därmed gjort specifikt dessa grupper hjälplösa mot något som i vart fall inte är "covid19".
Jag kan hålla med så långt att frågan om IMMUNFÖRSVARET är länge försummad. Att satsa 65 miljarder kronor om året (snart nära 100) på något som kallas FÖRSVAR och som egentligen är ett antal garage och hangarer fulla av plåt, är bedrägeri.

Att satsa mer på immunförsvaret vore sannolikt en god och lönsam investering.

Som Skarpnäcksbo kan jag inte låta bli att vara stolt över att Skarpnäck har de lägsta covid-talen i hela Stockholm, faktiskt lägre än rikssnittet. Förklaringen tror jag är enkel. Skarpnäck ligger kant i kant med Nackareservatet. Många människor prioriterar en sund livsstil. Vi har inget stort köpcentrum, utan lever mer som på landet med en ICA och en Coop-butik. Biblioteket har hållit stängt. Många cyklar till stan (6-10 km). Ekonomisk lever många på knapp nivå vilket antagligen haft bieffekten att vi fått in lite smitta under sportlovet. Osv.
Men att anklaga sittande regeringar i västvärlden för massmord, för att avsiktligt ha gått in för att skapa dåliga miljöer som bryter ner immunförsvaret, det leder tanken fel. Det är trots allt vi medborgare som har röstat fram dem. Och att rikta bannstrålen mot myndigheter och institutioner som faktiskt arbetar (osjälviskt och hårt i många fall) för att ta oss igenom pandemin är rent vansinne.

Rikta den mot kapitalism och kommersialism som hela tiden snedvrider våra val från det sunda till det osunda. Rikta den mot de falska försvarsvännerna, som tror försvar är plåt och inte människor.

Rikta den också gärna mot skrymtare som Jimmie Åkesson, som från åskådarplats gormar om "massakrer" på våra äldreboenden, och mot Ebba Busch, som säger att regeringen "med berått mod" spridit den dödliga smittan.

De som är så kåta på makt, mandat och de lätta pengar som följer med dem att de faktiskt anklagar landets vårdanställda för att medvetet ta livet av folk, de har passerat en anständighetens gräns och bör sättas i politisk karantän.

I detta fall, om något, gäller Folkhälsomyndighetens ord: Håll avståndet!

Stefan Lindgren

1 kommentar :

  1. Kloka tankar. Det är väl ungefär samma politiker/partier som försökte ta en massa politiska poänger på tsunamikatastrofen Annandag jul 2004. Jag tyckte då mycket av hetsjakten var politisk och osund. Likadant nu. Samma gamla höger.../Pedro

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.