gerundium

2 juni 2012

Vilka var mördarna i Hula?Den ryske frilansjournalisten Marat Musin presenterar ett sensationellt vittnesmål ifrån byn Hula i Syrien. Enligt honom begicks massmorden i byn av wahhabitiska rebeller, som samlade liken i moskén och därefter tillkallade al-Jazeera och FN. De 108 mestadels bakbundna offren, däribland många barn, tillhörde "fel" islamsk sekt.Helgen 25 maj 2012, ca 14:00, attackerade stora grupper av soldater och intog staden Al - Hula i Homsprovinsen. Al-Hula består av tre regioner: Byn Taldou, Kafr Laha och Taldahab, vilka var och en tidigare var hem för 25-30 tusen människor.

Staden anfölls från nordöst av grupper av banditer och legosoldater, upp till 700 personer. De kom från staden Ar-Rastan (250 man ur al-Farouks brigad ur Fria syriska armén ledda av terroristen Abdul Razak Tlass), från byn Akraba (ledda av terroristgruppen Yahya al-Yousef), från byn Farlaha, och i sällskap av lokala gangsters från Al Hula.

Staden Ar-Rastan har sedan länge övergivits av de flesta civila. Nu dominerar wahhabiter från Libanon scenen, drivna med pengar och vapen från en av de främsta regissörerna av internationell terrorism, Saad Hariri, som leder den anti-syriska politiska rörelsen "Tayyar Al-Mustaqbal" ("Framtidsrörelsen"). Vägen från Ar-Rastan till Al-Hula går genom beduinområden som fortfarande mest kontrolleras av regeringstrupper, vilket gjorde de militanta attackerna mot Al Hula till en fullständig överraskning för de syriska myndigheterna.

När rebellerna intagit den nedre kontrollpunkten i centrum av staden intill den lokala polisstationen, började de att rensa ut alla familjer lojala mot myndigheterna i grannhusen, inklusive äldre, kvinnor och barn. Flera familjer av släkten al-Sayed dödades, däribland 20 unga barn och familjen Abdul Razak. Många av de dödade var "skyldiga" för att de vågat att ändra sekttillhörighet från sunni till shiiter. Dessa människor dödades med knivar och sköts på nära håll. Sedan presenterades de mördade för FN och det internationella samfundet som offer för bombningar av den syriska armén, något som inte verifierades av några märken på kropparna.

Tanken att FN:s observatörer skulle ha kunnat höra artillerield mot al-Houla från Safir Hotel i Homs på natten betraktar jag som ett dåligt skämt. Det är 50 kilometer mellan Homs och Al-Hula. Vilken typ av stridsvagnar eller vapen finns i detta område? Ja, det var intensiv skottlossning i Homs till 3 på morgonen, inklusive tunga vapen. Men för att ge ett exempel, berodde skottlossningen natten  till tisdag på ett försök från brottsbekämpande myndigheter att återta kontrollen av en säkerhetskorridor längs vägen till Damaskus, Tarik Al-Sham.

Vid en okulär besiktning av Al Hula var det omöjligt att hitta spår av färsk förstörelse, bombningar eller granatbeskjutning.

Observera att en exakt likadan provokation misslyckades med Shumar (Homs) där 49 militanta och kvinnor och barn dödades, strax före ett besök av Kofi Annan. Den provokationen misslyckades så snart det blev känt att de kidnappade varit alawiter.

En polisman säger i en intervju med den ryske journalisten:

"Mitt namn är Al Khosam. Jag var stationerad i byn Taldou, distriktet Al-Hula, provinsen Homs. På fredagen angreps vår kontrollpunkt av en stor grupp militanter. De var tusentals.

Vi var 20 personer, tillkallade stöd och när de kom fram till oss var jag sårad och återfick medvetandet på sjukhuset. Angriparna var från Ar-Rastan och Al-Hula. Rebellerna hade tagit över Taldou. De brände hus och dödade människor, hela familjer som var lojala till regeringen. Våldtog kvinnorna och dödade barnen."

I andra intervjuer beskriver invånare i al-Hula hur rebellerna samlade ihop liken i moskén, lät al.Jazeera filma och tillkallade sedan FN som anlände kl 11 följande dag.

Källa: http://maramus.livejournal.com/86539.html

3 kommentarer :

 1. Jag har sökt en hel del efter mer konkret information om denna terroraktion, eftersom det helt enkelt inte finns någon vettig anledning till att Assad-regimen skulle ligga bakom.

  Ideologiska/politiska/religiösa "förklaringar" är ju ganska värdelösa i sådana här sammanhang.

  Mycket bra att du letat rätt på denna rapport Stefan, eftersom den kan diskuteras i sak och bemötas i sak av dem som har annan konkret information.

  Finns texten på engelska?

  mvh

  Lasse Wilhelmson

  SvaraRadera
 2. Googlade just fram den engelska texten

  http://www.syrianews.cc/syria-journalist-houla-massacre-703.html

  mvh

  lasse wilhelmson

  SvaraRadera
 3. Ja, rapporten finns på engelska hos globalresearch.ca

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.