Ryska posten

29 augusti 2014

KRIG som valpropaganda

Innan 20 sekunder gått av Jan Björklund-intervjun i SVT hade två superlögner hoppat ur hans mun. Ryssland har "annekterat" Ukraina, sa han.

Kanske en felsägning. Men i nästa mening påstod han att Ryssland "igår har gått in med reguljära trupper" i Ukraina. Det är en alltigenom lögnaktig beskrivning.


Kriget i Donbass spiller hela tiden fram och tillbaka över gränsen. 60 ukrainska soldater gick in i Ryssland idag, rapporterar Russia Today, för att söka asyl.

Enligt Putin förirrade sig nyligen 450 ukrainska soldater in på ryskt territorium, för att genast återföras till hemlandet via en säker gränsövergång. Gränsöverskridanden åt det hållet rapporteras ALDRIG av svenska media.

Man rapporterar heller ALDRIG om inblandningen från USA. Det finns 100-tals amerikanska rådgivare på plats och en amerikansk general har sårats i striderna. Nato kan idag bara vara ett alternativ för intellektuella ZOMBIES och DRÖNARE som mist förmågan att tänka själva.

Klockan nio ska utrikesminister Bildt hålla tal till nationen i Aktuellt. Ryssen står för dörren. Krigshysteri är en gammal räddningsplanka för vacklande autokrater.

 *** 

 Storbritanniens David Cameron trappade under gårdagen ner sitt språk från "invasion" på morgonen till "incursions" (gränskränkningar) på kvällen. Carl Bildt talar på sin blogg om en "dold invasion".

Men där ligger han en nyans efter Nato som påstår sig ha fotobevis för en öppen rysk invasion. En sak enades dock säkerhetsrådet om i natt och det var att avvisa Rysslands krav på eldupphör. Vad som helst, BARA INTE FRED!

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.