Ryska posten

28 augusti 2014

Nya, nya moderaterna

Nej, i år blir det ingen röst på vänsterpartiet.

Senaste numret av Flamman släckte den sista entusiasmen.

På förstasidan ett helsidesporträtt  av moderatledaren Fredrik Reinfeldt med texten "Vi har råd" följt av en grotesk jämförelse mellan vad svenska folket lägger ner på husdjur med de av Alliansen uppgivna kostnaderna för invandringen. Det är svårt att säga vad jag finner värst – jämförelsen mellan människor och hundar, eller nedlåtenheten mot svenska folkets djurintresse. Hur som helst är det pajkastning.

Med ett diagram visar Flamman hur försumbara kostnaderna för invandringen är. Men hur ska vänsterpartiet i fortsättningen kunna argumentera för sänkta försvarsanslag eftersom de enligt regerings siffror är jämförbara med invandringens  kostnader? Om det bara är hund- och kattmat i ena fallet är det väl inte mer i andra fallet.

Att behandla människor som argumenterar för  reglerad invandring som idioter är inte någon vänsterpolitik. Det är Svenskt näringslivs politik.

En annan sak som stör mig i Flamman är den oerhörda uppmärksamheten på polisvåldet i Skåne. Man tycks fortfarande inte ha förstått att det är polisens förbannade skyldighet att se till att Svenskarnas parti får hålla sitt möte. Om några huliganer försöker stoppa polisen i det arbetet måste polisen i sista hand tillgripa våld.

Som vänsteraktivist skäms jag varje gång en maskerad, gapande och sparkande mobb under "vänster"-paroller lämnar blodiga trottoarer efter sig. Varje gång är ett nederlag för vänstern. Varje gång mister den stöd hos den breda allmänheten.
Partiledare Jonas Sjöstedt, vars blåa ögon vi alla fått dokumenterade i brevlådan, saknar kurage när han istället för att göra upp med huliganismen i sitt parti, talar om  att polisen borde vara restriktivare i tillståndsgivningen. Förstår han inte att sådana restriktioner som han kräver i vårt kapitalistiska samhälle i första hand skulle komma att användas mot radikala fackliga och politiska protester – inte mot högern?

Nej, jag hoppar över vänsterpartiet i år, liksom jag hoppar över friskolornas främste banérförare miljöpartiet. Så vad finns det kvar – socialdemokraterna? Det som talar emot är att de är lika flata mot Nato som regeringsalliansen är. Att Nato nu ska kunna stationera trupp och öva i Sverige godkänner socialdemokraterna i valets elfte timme. Det är skamligt.

Och bostadsutspelet på 40 000 bostäder per år är långt ifrån tillräckligt. Det är i stort sett vad borgarna bygger i dagsläget. Utan subventioner. Futtigt.

Stefan Lindgren

4 kommentarer :

 1. Kanske borde du rösta på KDS? Vintern 1976-77 antydde du till mig att delar av SKP:s partiledning övervägde valsamverkan med KDS, som då ännu inte hade någon riksdagsplats. I mina politiskt oskolade öron lät det lite snurrigt, men jag var nog lite hastigt ute.

  Året efter var jag utsedd av Fib/K i Norrköping att organisera en bred manifestation den 21 augusti, tioårsdagen av Sovjets invasion av Tjeckoslovakien. SKP och Röd Ungdom var det inte svårt att få med, men de tre borgerliga riksdagspartierna var tröga. Inte bara att de inte vill synas med ”kommunister” de var dessutom i sina inbördes relationer lika partiegoistiska och sekteristiska som grupperna i den sk ”bokstavsvänstern”.

  Men så kom jag att tänka på SKP:s påstått hemliga böjelser för KDS. Om vi skulle kontakta dem?

  BINGO!

  De anslöt sig med hull och hår. Medlemmarna i deras lilla ungdomsavdelning verkade behärska enhetsfrontspolitiken lika bra som om de gått ut med toppbetyg från en kurs i ”Marxismen-Leninismen-Mao-Tsetungs-tänkande”. Och med KDS ombord så var Svenska Kyrkan, Pingstkyrkan osv med och sedan anslöt C, FP och M med fart. Sossarna höll sig utanför men hade en helsida i Folkbladet den 21 augusti med bra uttalanden. Då liksom nu hade V(pk) gjort sig irrelevant.

  Så varför inte rösta på KDS? En valarbetare sade mig att hennes parti inte är ”kristet” utan står på ”kristen värdegrund”. Och den är ju OK, lite grand som moraliteterna i ”Maos Lilla Röda”.

  SvaraRadera
 2. Mitt största problem med KD är deras okristna inställning till krig mot våra minsta bröder, folken i länder som ödelagts av USA/Nato som Afghanistan, Libyen, Irak osv. Där saknar kristet engagemang. Hade de mer av det skulle det vara ett stort parti, inte ett Pastor Jansson-parti som pendlar krig 4-procentsspärren.

  SvaraRadera
 3. Nog är v nederlagspopualister så det förslår i en hel del frågor. Men tala om att missa huvudfrågan i Malmö. I filmen
  om Gandhi visas hur demonstranter lägger sig framför hästar och hur hästarna väjer. Det har varit allmän insikt att hästar kan mota bort folk men inte får användas för att rida ner dem, En suffragett dog martyrdöden på Ascot genom att springa framför kungens häst och en demonstrant trampades ihjäl i Köpenhamn 1956 i protesterna framför sovjetiska ambassaden (av misstag i trängseln den gång). I Sverige sätts det i system att beordra nedridning av demonstranter 2001 och 2014. Otroligt svaga reaktioner, ingen tycks ta upp de historiska exemplen. Mycket märkligt.

  SvaraRadera
 4. Vad du säger (ett självmord under häst och en död) på hundra år tycks mej som någon sorts reklam för hästar...
  Hur många dog under samma tid av stenar, batongslag, CS, hjärtstillestånd och kvävning?
  Grundproblemet är demonstranter som inte förstår att deras våld är kontraproduktivt. De tror att de bekämpar odemokrati, men hjälper dem som vill skala ner demokrati.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.