gerundium

6 februari 2016

Aleppo snart befriat


Aleppo går mot befrielse. Det framgår idag av Erik Ohlssons initierade rapport i Dagens Nyheter. Den här ryskproducerade videon ger läget för att par dagar sedan.

Om regeringsarmén till sist lyckas befria Aleppo kommer segern att grumlas av de enorma förlusterna av människoliv och den materiella förstörelsen som de utlandsdirigerade upprorsmännen förorsakat. Även Erik Ohlsson rapporterar att det är al-Qaida-anknutna Nusrafronten som står för det mesta motståndet i Aleppo.

red

1 kommentar :

  1. I lunchEkot 12.00 P1 får Maria Persson Löfgren återigen skapa sin bild av vad som händer i Syrien. Hon själv befinner sig i Moskva och ska alltså uttala sig om Syrien. Hon kommenterar uttalanden från det Ryska UD:s presstalesman Maria Zacharova. P1:s
    Maria Persson Löfgren delger oss den ryska oppositionens åsikter. Dessa menar, säger hon, att det finns likheter mellan kriget i Tjetjenien och kriget i Syrien. Hon kallar västvärldens syn på vad som sker i Syrien (Aleppo) för vara officiell. Hon påstår(med hänvisning till västkommentatorer (anonyma) och ryska oppositionella(anonyma) att Ryssland inte alls är intresserad av att representanter för syrisk opposition ska närvara vid fredssamtalen i Geneve. Känner inte Maria Persson Löfgren till att de enda inhemska rörelser som bevisligen bekämpar IS(Daesh) är det Kurdiska folket,representanter som Ryssland anser ska närvara i förhandlingarna men som Turkiet motsätter sig. Kan inte Maria Persson Löfgren berätta om vilka grupperingar som hon anser sig inte vara terrorister? Berätta vilka grupperingar som ingår i väststödda Fria Syriska armen!
    Vid presskonferensen på ryska UD hänvisade presstalesmannen Maria Zachorova flera gånger de journalister som önskade ingående detaljer om Rysslands militära insatser att följa Försvarsdepartementets veckoredovisningar av Igor Konosjenko. Något som LunchEkots informatör Maria Persson Löfgren "glömde" att berätta.

    Här är länken http://syria.mil.ru/news/more.htm?id=12076588@egNews

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.