Ryska posten

19 februari 2016

FiB/K - en röst i öknen


Man kan som Jan Myrdal på Nyhetsbanken i dag klaga på fasterlandets elände.
Men en sak som gör det lättare att stå ut är Folket i bild/Kulturfront. Ta Nils F Anderssons artikel i senaste numret (http://fib.se/utrikes/item/5207-det-storsta-terrordadet-i-fransk-historia) om terrorn mot algerier i Paris, innan FLN segrade 1962.

Förutom att det är en av de mest initierade artiklar som skrivits i ämnet på svenska, så  knyter artikeln osynligt ihop säcken.
1960-talets antiimperialister lämnar över stafettpinnen till den yngre generation som nu tar över i Folket i Bild. Låt oss hoppas att de klarar att analysera vår tids nykoloniala krig med samma skärpa och utveckla solidariteten med samma energi som Nils F Anderssons generation.
Prenumerera idag. 570 kr för ett helår. Det motsvarar några biobiljetter eller böcker. Men upplevelsen är överlägsen.
Myrdal är suverän med en bild från folkmordet som ger dig kalla kårar. Ett folkmord i den västerländska demokratins hjärta - USA.

Folket i Bild/Kulturtfront är en ständig nagel i ögat på landets kulturelit som drönande släpar sig fram i den schibstedtska och bonnierska underhållningsöknen.
red

1 kommentar :

  1. Nils Andersson artikel är mycket intressant. Det som jag ser inte framkommer i texten är att polisens oerhörda brutalitet i Paris inte kom som en blixt från klar himmel. Den välgjorda filmen "Utanför lagen", algeriskt drama från 2010 visade på FLNs kampmetoder i Frankrike och om jag förstod filmen rätt, så blir polisens mord en slags primitiv hämnd. "Utanför lagen" visades i svt 2, torsdagen den 4 februari kl 22.20 - 00.35.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.