gerundium

29 februari 2016

Komplott mot Sverige?Stefan Löfvén röstade igår för att Christer Pettersson ska vara Palmes mördare. Det gjorde även Margot Wallström. Tidigare har Ingvar Carlsson och Mona Sahlin sagt detsamma.

Samtidigt kommer hela tiden nya avslöjanden, som denna dokumentär i Arte.

Man kan tolka detta olika: som ett uttryck av en falsk lojalitet med Lisbeth Palme eller som att s-ledningen vill få stopp på grävandet.

Så längre grävandet fortsätter riktas också strålkastarljuset mot de politiska förändringar som skett efter Palme. Om det var ett politiskt mord var avsikten just att få slut på epoken Palme och öppna för en annan sorts socialdemokrater, kompromissvilliga ända in i Nato-kaklet.

Men grävandet fortsätter:

Aleksej Pankin är en välkänd rysk analytiker och journalist baserad i Moskva. Han är dessutom son till Sovjetunionens Sverigeambassadör och Sovjets siste utrikesminister Boris Pankin.
I en krönika publicerad av Russia Insider hävdar Pankin att det på 1980-talet förekom en komplott mellan CIA, Nato och delar av den svenska militären för att påverka Sveriges kurs.
Svensk militär var medveten om att Nato: begick intrång på svenska vatten som inte rapporterades till statsminister Olof Palme. Istället fyrdubblades andelen svenskar som trodde på ett sovjetiskt invasionshot.
"Duvan" Palme hade inget annat val än att inta en antisovjetisk ståndpunkt. Dagen innan han skulle resa och träffa Gorbatjov, som han såg som en likasinnad, mördades han.
Allt detta skildras i den tyske filmaren Dirk Pohlmans dokumentär på Arte "Deception: The Methods of Regan" (http://amara.org/v/HprL/), som enligt Pankin inte fått någon reaktion och inte heller visats i Sverige.

2 kommentarer :

 1. Pankins familj är på rätt spår, men för konspiratorisk. Ubåtarna var inte amerikanska lika lite som de inte var sovjetiska. Att sovjetiska ubåten U138 navigerade fel, har vi all dokumentation. Besättningen har talat samma sak. Dessutom det är helt ologisk att skicka en gammal stor båt till svenska skärgård för att spionera.

  De som tror att amerikanska ubåtar var framme brukar säga att det fanns båda parters ubåtar i svenska vatten. Eftersom vi har full access i ryska arkiv måste dessa forskare ha fel - även när det gäller de amerikanska intrången. Här faller konspirationen.

  Mordet på Olof Palme har inget att göra med ubåtarna. Ubåtarna var svensk intern fråga utan några frontlinjer. Alla i Sverige trodde att sovjetiska ubåtar besökte svenska vatten, även Olof Palme.

  Även Gorbatsov förkastar alternativet om en inhemsk strid. Han säger att Palme mördades av de som inte ville ha fred i världen. I den frågan alla i Sverige var på fredssidan, aktivast Olof Palme. Han var ensamt i att förstå att världsfreden kunde byggas på den ändringen i Sovjet som Gorbatsov ville. Han hade skrivit hur det ska gå till i Palmekommissionens rapport, som Gorbatsov hade studerat inför Palmes besök.

  Denna fråga diskuteras i filmen Gåtan Olof Palme

  SvaraRadera
 2. Det vore intressant att få höra Seppo Isotalo kommentera USA:s och NATO:s närvaro i svenska vatten från den intervju med USA:s försvarsminister Caspar Weinberger som SVT2-programmet Striptease visade i mars 2000 där han och andra NATO-officerare utan omsvep erkände och berättade öppet om denna NATO-verksamhet, en verksamhet, vars svenska medgivande inte ens dåvarande ÖB Bengt Gustavsson kände till.

  Och apropå Olof Palme. Hur var det en annan "svensk" ÖB, till exempel Stig Synnergrens kärlek till statminister Olof Palme? Han och andra (inom Försvarsstaben och SÄPO) lär ju kärnfullt haft mantrat att: "Ryssjäveln måste bort".

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.