FiB

15 december 2016

Wolodarski i bunkern

En italiensk fascistisk affisch, efter amerikanarnas landstigning på Sicilien.


"Barbariet har segrat" är rubriken på dagens ledare i Dagens
Nyheter.

Barbariet syftar på Syriens lagliga regering, dess valde
president och den ryska militära kontingent som befinner sig i
Syrien på landets begäran.

Ser chefredaktören Peter Wolodarski det verkligen inte själv,
att han upprepar slitna grepp ur den nazistiska och fascistiska
propagandan från andra världskriget?


Befrielsen av Aleppo är ingen befrielse, påstår Wolodarski,
för befriarna är "barbarer".

Så lät det i Rom och Berlin 1944 och 1945. "Barbarer" kallades
motståndarna, särskilt de slaviska folk man hade föresatt sig
att utrota.

När Tyskland anföll Ryssland i andra världskriget utmålades
ryssarna som "barbarer". Det hade Hitler gjort i Mein Kampf och
det var sedan i stort sett 1 000 år inte någon särskilt kontroversiell
stämpel på ryssarna.

I första världskriget använde britterna tillmälet "hunner" och
"barbarer" mot tyskarna och när Frankrike besatte Rhenlandet
framställdes deras trupper, särskilt de färgade, som barbarer.

Ännu under Tredje rikets sista dagar muttrade Hitler om "segern
över barbariet". Enligt Goebbels skulle den komma just där, i
bunkern. Det var så mycket bättre att tänka sig en virtuell
seger i bunkern än att möta sina hämnare.

Wolodarski är inte i den situationen. Han är ung och full av
kraft. Han skulle säkert komma undan med en rejäl pudel. Om han
inte bestämmer sig för att gå under i sin mentala bunker.

Stefan Lindgren

7 kommentarer :

 1. Hela den amerikanska liberala falangen har tappat maskerna och springer omkring som skållade råttor när de befarar att den nyvalde presidenten skall upphöra med interventionskrigen. Enligt affärstidningen Forbes är president Putin nr 1 och president Obama nr. 48 i inflytande. Game, set och match Putin.
  Vad Wolodarski och hans likar beträffar finns det ingen räddning, de kommer att själva förpassa sig till historiens sophög där de verkliga barbarerna samlas. Inställningen till Kuba med anledning av Fidel Castros bortgång blixtbelyser hur den sk. tredje världen på ett moraliskt plan redan befinner sig en annan värld. T.o.m. konservativt styrda länder förstår vad Kubas exempel betytt för alla som lidit under kolonialismen och dess arvtagare nykolonialismen under USA:s ledning. Barbarerna dansar i Miami och Stockholm.

  SvaraRadera
 2. För att förstå Peter W och DN höga tonläge och bitterhet ("Barbariet har segrat")så beror det på det historiska nederlag som USA, Frankrike, Storbritannien och Saudiarabien deras finansiering med 100 tals miljarder dollar för finansiering av islamistiska/jihadist milis med vapen löner mm går nu om intet. Så nog har uppbackare av detta anledning att vara upprörda. Men det är en hycklande upprördhet för var fanns rubriker som "Barbariet har segrat" när USA bombade Irak med falska anklagelser av massförstörelsevapen med miljoner döda som resultat eller Libyen med hundratusental döda eller Saudiarabiens bombningar av Jemen med USA:s stöd, Syrien mm mm

  SvaraRadera
 3. Lyssnade på SVT och Stefan Löfvens uttalande om ställa Bashar Al Assad och Vladimir Putin inför internationell domstol. Stefan Löfvén var fanns du och EU när IS och deras USA-moderata medhjälpare under fem år skar halsen av de tappra syriska arméns soldater eller dödade landets civila? Du är en skam för Sveriges folk och stor resurs för EU:s dubbelmoral. Om någon och några ska ställas inför rätta i en Internationell domstol så är det just sådana du. Det är väl bara en tidsfråga innan socialdemokraterna tågar på 1 maj med IS-flaggan i hand

  SvaraRadera
 4. Mitt minnesbild av krigslutet 1945 är en Kungsgata full av jublande människor. För min mamma i Åbo hade freden kommit redan september 1944. Det var kommunisternas tjänst menade hon och röstade på deras kandidater i riksdagsvalen.
  Fans det bunkerlinjen redan då i Sverige, i DN?

  SvaraRadera
 5. I dagens 16/12 DN kan man på framsidan se en bild på en konvoj av gröna bussar(och en bild till gröna bussar sid 17) som skall transportera de väststödda islamistiska "rebeller" från östra Aleppo.
  Det är väl ett civiliserat sätt att behandla sin besegrade fiende knappas barbari.
  Men DN kommer säkert att fortsätta att fördöma Syriska Armen lika säkert som man mörkar dödandet i Mosul nu när hörde vi DN förespråkar en vapenvila i Mosul. Hyckleriet går mot nya höjder.

  SvaraRadera
 6. Enligt Mathias Bard i GöteborgsPosten finns det kulturella förklaringar till barbariet. Rysk kultur respekterar inte människolivet och resultatet ser vi nu i Aleppo. Alltså är det inte bara Putin dessa "liberaler" vill få bort. De vill rensa världen från rysk kultur och det gör man väl bara genom att utrota det ryska folket. Det är häpnadsväckande hur russofobin får frodas, hur dessa galningar får härja i svenska ledarspalter oemotsagda.

  Anders F Rönnbloms julesång passar ovanligt bra detta år: "Det är inte snön som faller" passar alldeles särskilt bra denna jul: "Det är inte snön som faller...
  När jag behöver tröst...
  När förklädda demokrater sätter kängan i mitt bröst..."

  SvaraRadera
 7. Att IS är barbarer innebär dock inte auomatiskt att syriska armen uppfattas som befriare och inte gör sig skyldig till krigsförbrytelser. Det finns inte en ond och en god sida i alla konflikter.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.