Ryska posten

26 januari 2017

Vardagsljug


DN fortsätter att ljuga om Ryssland i parti och minut. Får man tro tidningen är det från och med i morgon tillåtet i Ryssland att plåga ihjäl fru och barn.

14 000 kvinnor mördas i de ryska hemmen varje år uppger tidningen
med hänvisning till en källa som heter "Anna".I verkligheten begicks det total 11 700 mord i Ryssland 2015, den senaste statistik vi har (http://rus.vrw.ru/page/v-rossii-zafiksirovano-samoe-nizkoe-chislo-ubijstv-i-samoubijstv-za-26-let).

Det är den lägsta frekvensen på 26 år. Åtminstone ett femtiotal länder i världen har högre mordfrekvens.

Det är alltså en statistisk omöjlighet att 14 000 kvinnor mördas i de ryska hemmen.

Det är för övrigt lika förbjudet idag som någonsin att mörda människor i Ryssland.

Istället för att svartmåla Ryssland som vanligt borde DN ha noterat att den ryska mordfrekvensen sjunkit kraftigt, från 21,5 per 100 000 invånare 2005 till 8,0 2015.

Man bör kunna rapportera om den omdebatterade lag som nu antagits i andra läsningen i duman (en kvarstår) utan att ljuga, utan att svartmåla.

Utan tvekan finns det en opinion i Ryssland som tycker att aga av barn är okej och som vill se mellan fingrarna med våld mot kvinnor..

Det är ett stort problem, särskilt om kyrkan spelar på sådana opinioner, men jag har svårt att se att någon blir hjälpt av sådama "alternativa fakta" som DN och dess ryska källor sprider.

red


---
This email has been checked for viruses by AVG.
http://www.avg.com

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.