gerundium

24 september 2019

Scenario för nästa kris

Peter Koenig skrev i New Eastern Outlook igår tänkvärda rader om FN:s klimatmöte.

Han menar att "klimathajpen", krigshoten, sanktionskrigen och ett oljepris på snart 100 dollar är perfekta ingredienser i en ny stor kris.
I dagens värld mäts fortfarande ekonomiska framsteg i linjär BNP-produktion, som i sin tur till stor del beror på tillgänglig (och billig) energi. När kolväteskadan eller energibristen är känd eller förutsägbar i form av stigande oljepriser - experter hävdar att det kan stiga till över 100 dollar fatet, blir beslut om hur man ska hantera räntorna mycket lättare.

Kombinera detta med pågående handelskrig, verkliga krig i Mellanöstern och på andra håll, ekonomiska sanktioner åt vänster och höger, försök att åstadkomma regimskiften utifrån, flyktingfrågor - så har vi ett perfekt scenario för nästa kris.

Till detta kan man lägga till den sorosdrivna massiva klimathypen runt om i världen, jag menar en våldsam klimatpropagandamaskin, den starkt publicerade "Greta Crowd", "Friday for Future" skolstrejkrörelsen, och mer, mycket mer som inledde FN:s särskilda klimatkonferens - 23 september.

Som Carla Stea från Global Research tydligt frågar: Har FN blivit en Wall Street-tillgång? (https://www.globalresearch.ca/united-nations-becomi.../5689620).

Allt detta med det specifika målet att samla in enorma summor av särskilda "klimatskatter", för allt som rör sig och få våra vanliga "klimatforskare" att ansluta sig till en politiskt korrekt syn på klimatförändringarna.

Det är tal om att återuppliva någon form av den ökända "kolfonden". De flesta manipulerade västerlänningar  kommer gärna att betala den extra "avgiften" för att befria sina samveten från "skuld" och fortsätta med livet. Observera att klimatförändringarna främst är naturdrivna, som Moder Jord har gjort under de fyra miljarder åren av sin existens.
*

Detta passar bra med attackerna på de saudiska oljefälten - vem vet, andra kan följa - eftersom förstörelsen eller störningen av flödet av viktiga kolväteenergiresurser tjänar den större bilden, målet att  åstadkomma en stor global ekonomisk depression. Och nu vet vi att varje lågkonjunktur/depression ger mer elände för de fattiga och gör de rika rikare.

Så, 'cui bono' - vem tjänar? Som vanligt västvärldens militära och finansiella elit. Därför är ett falskt angrepp på saudiska oljefälten - naturligtvis med saudierna i samverkan - inte så långsökt som man kan tro vid första anblicken. Förra lördagens attack kan vara den första av en serie illgärningar  mot oljeindustrin i Mellanöstern - för att driva upp oljepriset och därmed stödja den väl förberedda finanskrisen.

Detta är förstklassig ekonomisk terrorism. Dollarn kan komma att överleva några år längre, medan barnen i Jemen, Syrien, Afghanistan, Sudan, Irak, Venezuela, Kuba och Nicaragua kommer att fortsätta att utsättas för gränslöst mänskligt lidande.

Läs hela Koenigs artikel  här:
https://journal-neo.org/2019/09/20/houthi-attack-on-saudi-oil-fields-a-false-flag/

3 kommentarer :

 1. Mycket av det du skriver är viktigt och tänkvärt. Men jag förstår inte vad du menar med att angreppet på saudiska oljekällor "tjänar den större bilden, målet att åstadkomma en stor global ekonomisk depression". Menar du att imperialismen vill ha en depression?

  SvaraRadera
 2. Jag är inte Peter Koenig. Men om du läser hela hans artikel så framgår det kanske tydligare vad han menar. Dels finns det den kapitalistiska ekonomins oundvikliga cykler. Dels finns det politiska beslut eller åtgärder av storkapitalet som kan påskynda eller fördröja utlösningen av en kris. Det är väl så man ska se det. Spänningen i Mellanöstern, handelskriget mot Kina, nedkämpandet av Brexit etc. är alla åtgärder som ökar oron och påskyndar nästa kris, som tex kan utlösas av en oljeprischock. Bara i september har några få drönare fått oljepriset att skjuta upp från 57 dollar fatet till som mest 67 dollar.

  SvaraRadera
 3. Västvärldens ekonomiska elit har bäddat för en stor ekonomisk kris. Enligt Larouche-kretsen och andra hoppas dom rädda sig från den genom att lämpa över bördan på befolkningarna. Åtstramningar där det som sparas hamnar i överklassens konton. Bankerna är när det kniper alltid överklassens fixare.
  Global Bankers Clarify, the ‘Climate Emergency’ Is Our Movement
  https://larouchepub.com/pr/2019/190923_climate_emergency.html
  Men jag håller inte med Koenig om att klimatet är (i huvudsak) naturedriven.Det gäller att lyssna både på den vetenskapliga sidan och samtidigt exponera överklassens sluga intriger. Journalisten Maths Nilsson fyller ett tomrum med sina artiklar om klimatet där han blottar flera brister i skeptikernas kritik.https://mathsnilsson.se/klimat
  Båda sidor har bra argument när man väljer ut de bästa delarna.
  Ställningskriget behöver övergå i en konsensus där majoritetens intressen prioriteras.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.