Ryska posten

15 februari 2012

Mystiska terrorhotSedan ett antal iranska kärnfysiker har dödats av bilbomber, vilket riktat blickarna mot Israels säkerhetstjänst Mossad, har nu flera terrordåd i skenbart motsatt riktning inträffat, vilket gett Israel anledning att anklaga Iran för att bedriva terrorism utomlands.

Men omständigheterna är minst sagt mystiska.

Ett hus med iranier exploderade på tisdagen i Bangkok, märkligt nog just när Israels försvarsminister besökte Singapore, dit han anlänt från Bangkok. Israels man i Thailand är före detta premiärministern Thaksin Shinawatra, som själv greps med en bil full med sprängämnen strax innan han flydde från den thailändska rättvisan. Nu styr han genom ombud.

Samtidigt rapporterade Israels nyhetsmedia att Mossad fått tillträde till Thailand för att "undersöka" explosionerna i det hus som bebotts av iranska "terrorister" och granaterna som kastades av en sårad iranier när han försökte ta en taxi till sjukhuset, men vägrades eftersom taxiägaren inte ville ha sina säten nedblodade. Mannen kastade då en granat på taxin, och en annan mot polisen som "studsade tillbaka" (mer troligt: kastades tillbaka) så att den sprängde av iraniern ett ben. Han överlever, liksom en annan gripen iranier medan en tredje "fortfarande är på fri fot", skriver Sydney Morning Herald.

Det är en mycket märklig historia.

Israel hävdar att man har omintetgjort den andra terroristattacken i Thailand under de senaste månaderna, en enkel uppgift om det är Mossad självt som organiserar terroristdåd och sedan "avslöjar" dem för att övertyga de lokala myndigheterna om sin kompetens och sina krav.

Förra månaden greps en libanesisk-svensk man med påstådda kopplingar till pro-iranska Hizbollah av thailändsk polis, förmodligen efter ett tips från Mossad eller någon annan närstående Israel. Han ledde myndigheterna till ett lager fyllt med mer än fyra ton konstgödsel och flera liter vätska ammoniumnitrat. Tänk vad iranska terrorister skulle kunna göra med det!

Som vanligt är alla israeliska intressenter – medborgare och ambassadpersonal – helt oskadda och några användbara iranska idioter utpekas som attentatsmännen, skriver mathaba.org.

När den svenska regeringen för vilken gång i ordningen går ut och talar om förhöjt terrorhot i Sverige är det uppenbart att man vill skapa en psykos som gör det möjligt att driva igenom vilka avlyssningsbeslut som helst

Självmördaren Teimur Abdulwahab, salig i åminnelse, tyckte kanske att Sverige förtjänade ett terrordåd, men modet svek honom. Att måla upp honom som en seriös terrorist är bara fånigt.Sedan 2001 har ingen dömts för terrorbrott i Sverige. Det motsäger de hysteriska analyserna. Glöm inte att det finns horder med företagare och tjänstemän som har sin försörjning av "terrorhot". Ni vill väl inte ta ifrån dem brödfödan?

Stefan Lindgren
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.