23 juni 2016

800 000 per barn och år

Johanna Jönsson (C) säger nej till alla begränsningar av flyktingströmmarna.


Kostnaden för 35 000 ensamkommande flyktingbarn sades i Rapport igår  vara 28 miljarder. Det är 800 000 per barn och år.

Är det så konstigt om regeringen skär ner på detta?
Och hur kan ett stort, tidigare statsbärande parti, som centern hålla sig med en flyktingspolitisk talesperson - Johanna Jönsson - som vägrar att godkänna några inskränkningar av flyktingmottaganden i förhållande till hösten 2015?
Debatten mellan henne och Morgan Johansson i Rapport för ett par dagar hölls i ett tonläge som varit begripligt om Johansson varirt en inbiten förespråkare av hustrumisshandel eller nåt?

Hur kan ansvarskännande politiker skvätta bort 28 miljarder på afghanska flyktingpojkar i en takt som är 33 gånger större än Sveriges totala bistånd till Afghanistan.

Jag garanterar att 99 % av pojkarna hade valt att stanna hemma om de erbjudits en bråkdel av de pengarna i starthjälp för att komma igång med ett eget liv i det sönderkrigade landet.

Deras mödrar - ofta änkor - och syskon hade därmed också fått hopp om en framtid.

Jag noterar att det blivit chict i vissa kretsar att ha en liten flyktingpojke boende hemnma hos sig. Någon större självuppoffring kan det ju med tanke på kostnaderna inte vara.
Vänstern borde vara de första att kritisera denna människohantering och stå upp för det afghanska folkets intressen.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.