29 juni 2016

EU-elitens demokratiförakt


Dagens pusskalas mellan fru Stör, som simmat över från Skottland till Bryssel och EU:s chefs-Junker visar en sak väldigt tydligt: EU-elitens demokratiförakt. Man trampar nämligen på två folkomröstningar samtidigt.


2014 förlorade de skotska självständighetsivrarna en folkomröstning om Skottlands oberoende från Storbritannien. Spelar ingen roll, säger chefs-Junkern och tar emot henne som statsledare. Minst tre gånger har pusskalaset upprepats, med henne klädd i ljusblått, mörkblått respektive rött. Det ska bli många fler möten, försäkrar de tu.

Inte undra på att Spanien och Frankrike rasar, två länder som har tufft nog att hantera sina irredentister.

Men chefs-Junkern klampar på i gammal Hitlertysk tradition. Hitler hade planer på att rycka lös och invadera Skottland i Operation Sea Lion 1940. Tyskarna konspirerade med Parti autonomiste Breton vars ledare bildade en bretangsk "exilregering" i Tyskland.

I uppenbart förakt för den skotska folkmajoritetens röst förhandlar nu Bryssel med en stat som inte finns. Avslöjande!

Samtidigt försöker man förnedra och straffa hela det brittiska folket för Brexit-omröstningen.

"Ingen tillträde till EU:s inre marknader utan att Storbritannien godtar EU:s fyra friheter."

Här reses plötsligt villkor som det aldrig varit tal om gentemot oljelandet Norge eller  kassaskåpet Schweiz.

De fyra "friheter" man talar om är ett monstruöst tankefoster av de kolonialherrar som konstruerade EU en gång i tiden.

Ingen vettig människa kan likställa friheten att flytta kapital med exempelvis yttrandefrihet. Eller "friheten" att flytta från land till land i sökande efter arbete och trygghet med FN:-stadgans "frihet från nöd" och "frihet från fruktan".

EU är själva inkarnationen av friheternas förfuskande. Det säger sig själv att frihet för kapital (läs: utsugning) och varor (döda ting) inte är några egentliga friheter.

De "friheter" som knyts till egendom har den egenskapen att den enes "frihet" alltid blir den andres "ofrihet". Men så är det inte med de verkliga friheterna. Som Benjamin Franklin uttryckte det: mitt ljus förminskas inte av att andra använder det till att tända sina ljus. Men  min boplätt blir mindre om en kapitalstinn granne flyttar fram sina bopålar.

De egendoms-förknippade - egendomliga! - friheterna är oxymoroner, självmotsägelser som avslöjar EU-elitens mentala utarmning, dess karaktär av stumt verktyg åt de stora kapitalintressena och husbonden USA.

Att Stefan Löfven spelar med i detta spel är beklämmande. Hade han haft vett i skallen skulle han ha sagt ifrån och protesterat mot chefs-Junkerns skådespel.

Vem vet var Bryssel härnäst tänker sig bilda nya stater som kan upptas i de fyra friheternas lyckorike!


Stefan Lindgren

3 kommentarer :

 1. Härnäst? - Kanske "Republiken Jämtland" om Sverige verkar vilja krångla?

  SvaraRadera


 2. Demokrati är när Ryssland ockuperar Krim och du gnäller över att en majoritet av skottarna vill tillhöra Eu.

  Helt otroligt.

  SvaraRadera
 3. Är det något som är otroligt så är det kommentarer i stil med Mickes. Ryssland ockuperar Krim?? Plocka upp ett lexikon och läs vad ockupation är för något. Eller ännu bättre, läs om USA:s och Englands invasion av Irak Utan FN:s mandat) och den påföljande 10-åriga ockupationen. Jag blir så trött på dessa onyanserade uttalanden av människor som läser kvällstidningsrubriker i stil med "Putin tänker invadera Gotland", och tar det som sanning. Läs på eller låt bli att uttala er.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.