gerundium

6 februari 2019

Google censurerar

Så här ser det ut när Googles censur varit framme. Bilden på hur en polisman i Saigon på öppen gata skjuter en FNL-soldat i huvudet gjorde världshistoria. Den massproducerades i norra Vietnam.

Men nu får den inte publiceras. Utan förklaring hotas jag med rättsliga åtgärder. Bilden uppges ha varit ett YouTube-klipp vilket inte stämmer. Det var en stillbild.
Vem, som helst kan leta upp den på nätet.

Händelsen är bara ännu ett sorgligt exempel på hur västvärlden monterar ner yttrandefriheten under olika förevändningar.

I EU kan man utan vidare förbjuda olika länders TV-sändningar (idag Iran, Ryssland) utan att någon ens höjer på ögonbrynen.

Att historiker sitter i fängelse för "fel" åsikter är redan vardagsmat.

Kort sagt censurmentaliteten breder ut sig. Självklart alltid i ett "gott" syfte. Men så har vägen till helvetet alltid varit kantad med goda föresatser.

Stefan Lindgren

3 kommentarer :

 1. President Maduros vädjan till det amerikanska folket, 4min, släcktes direkt på YouTube. Nu kan den ses åtminstone på omväg.
  Ja, goda föresatser kan man väl inte ens åberopa som motiv. Det är rena censuren för dess egen skull. Det intressanta är hur man inte kan tåla iransk TV. De har som ett standardformat en pro och kontraintervju där den ena parten är pro-väst och den andra kritisk. Redan det är mer än man kan tåla.
  Och nu har oligarkerna börjat strypa bokmarknaden. Vilket får mig att undra om svensk alternativbokhandel kunde ha censurerade böcker som en extra nisch. Jag tänker på bl.a. Alex Krainers bok om oligarken William Browder som städats bort på alla stora bokhandlar.
  Ja och på tal om Vietnam, Obama startade ett veritabelt program för vittvätt av krigshistorien.

  SvaraRadera
 2. Och hur reagerar en svensk regim när ett av världens större USA-företag som Google inte präglas av det "demokratiska statsskickets grundidéer"? Vågar då en svensk regimen framföra en protest mot det land där företaget har sitt ursprung? Icke!. Och något nyhetsvärde på SVT har denna åtgård inte heller. Vad säger då demokratierna i EU? Tystnad råder. Alla lika oroliga för såväl politiska som ekonomiska följder.

  SvaraRadera
 3. Ronald Reagan hade helt rätt när han talade om "Ondskans Imperium". Han vara bara lite felunderrättad om var det låg. Idag kan t.o.m. en blind se var detta imperium befinner sig. Men man måste erkänna att de är duktiga på att dupera folk, halva klotet tror ju på deras amsagor. Propagandaminister Göbbels skulle varit överlycklig om han hade haft tillgång till en sådan lögnmaskin. För sanningen är ju den att världen aldrig stått inför ett sånt hot mot dess blotta existens som den gör nu inför det maktgalna och krigshungriga USA. Ein volk, ein fuhrer minsann.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.