FiB

30 januari 2020

DN sjunker

Dagens nyheter meddelar idag att Putin troligen kommer att hålla sig kvar vid makten efter 2024 med titeln "högste ledare". Det är ren båg.

Vad det handlar om är att många upplever termen "prezident" som främmande för ryska språket. Den användes bara några få månader i Sovjet och sedan 1990 i Ryssland.

Vad saken gäller är att några dumaledamöter föreslagit att ändra presidentens titel till "verchovnyj pravitel". Den ende i rysk historia som haft den titeln är den vite amiralen Koltjak, som stöddes av bl.a. Storbritannien och USA i sitt försök att kväva den unga sovjetmakten.

Hur dåraktigt förslaget än är handlar det om att finna ett annat ord för president, inte att ge Putin något evigt ämbete. Och det vet Dagens Nyheter som har tillräckligt många rysktalande medarbetare.

Påståendet att statschefen "har inga invändningar" är en Goebbelsk lögn. Vad Kreml har låtit meddela är att man inte kommenterar förslaget.

Jag kallar här Peter Wolodarski en inbiten och grov hustrumisshandlare och har ännu inte hört några invändningar från DN-tornet.

DN fortsätter att sjunka i träsket av fake news.

Stefan Lindgren
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.