FiB

12 januari 2020

En hälsning till Sälen

Idag öppnar Folk och försvars årliga konferens i Sälen. Att vänta är mera propaganda mot det "ryska hotet" - de s k ockupationerna av Krim och Donbass.
Obligatoriska blir också utgjutelser mot Iran, ett land som lever under ständigt hot om ödeläggelse av USA och allierade.


Kaite U. Kaine skickar följande hälsning till Sälen, vad två amerikanska säkerhetsexperter säger om det "ryska hotet":

"Ryssland har inget intresse av delar av territorier befolkade av förbittrade utlänningar. De har klara ekonomiska intressen i Arktis och är angelägna att säkra militärbasen i Kaliningrad, men är inte särskilt intresserade av de Baltiska staterna eller ens det nordiska området för egen del. De önskar inte ett fundamentalt avbrytande av relationerna med väst. De vet att i en fullskalig icke-kärnvapen konflikt med EU och NATO kommer man att förlora”.

”The Coming Storm. Baltic Sea. Security Report”, Edward Lucas, june 2015 (Center for European Policy Analysis.
http://cepa.org/sites/default/files/styles/medium/Baltic%20Sea%20Security%20Report-%20(2).compressed.pdf


"Jag tror att det är mycket osannolikt att Putin skulle överväga en invasion av Baltikum, vare sig det är en traditionell konventionell invasion eller en mer hemlig hybridinvasion av den typ som genomfördes i Ukraina. Det är svårt att se vad Ryssland skulle vinna med det, eftersom jag inte tror att Putin försöker återupprätta Sovjetunionens ursprungliga territorium. ”

Robert Person, Rysslands-expert vid U.S. Military Academy West Point:
http://www.military.com/daily-news/2016/02/05/report-russia-defeats-nato-in-baltic-war-game.html

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.