Ryska posten

3 februari 2021

Varför ljuger statsmedia?


I går upprepade i stort sett alla statsmedia LÖGNEN att Aleksej Navalnyj dömts till fängelse för att han inte kunnat inställa sig hos sin övervakare när han låg i KOMA.

Lögnen sekunderades förstås av Carl Bildt, Anna-Lena Laurén och hela kopplet av professionella russofober.

Sanningen är enkel att kontrollera.

Vid sex tillfällen före 22 augusti (då han fördes till Tyskland) missade han att anmäla sig till kriminalvårdsmyndigheten FSIN och hörde inte heller av av sig på de nära fyra månader efter utskrivningen från Charitésjukhuset då han satt i Schwarzwald, upptagen med mycket viktigare saker.

"Har kapten aldrig skolkat från skolan?" var ett av Navalnyjs argument mot den kapten från FSIN som vittnade i gårdagens rättegång.

Oleg Mezjuev skriver:

"Navalnyj hamnade i koma 20 augusti 2020.
De tillfällen han skulle ha anmält sig hos sin övervakare men inte gjorde det inträffade på följande dagar (under 2020):
13 januari
27 januari
3 februari
16 mars
6 juli
17 augusti
Samtliga uteblivna anmälningar skedde FÖRE 20 augusti och således kan man inte på något sätt skylla det hela på att han låg i koma."

Så varför ljuger statsmedia?

1) För att de kan ljuga ostraffat. Det finns ingen som helst motvikt i svenska media, ingen enda tidning eller TV/radiokanal som säger emot och som bryr sig om att syna bluffen.

2) För att denna lögn är nyttig. Den ingår i en kampanj som ska ändra svenskarnas värderingar och få dem att godta ett Nato-inträde.

I Dagens nyheter beskriver Anna-Lena Laurén med ett citat av Navalnyj president Putin som "En liten tjänsteman som blev president av en slump och som aldrig har deltagit i debatter eller val".

Nej, hur skulle "en liten tjänsteman" kunna bli president i världens största land. Till det behövs en stor man, en "stjärna" som Laurén brukar tala om.

Kanske en riktig general, en marskalk eller nåt? Kanske något i stil med Gustaf Mannerheim?

Stefan Lindgren

 

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.