FiB

30 januari 2021

Inne i "Putins palats" (uppdaterad)MASH är en rysk internetvideokanal. Den har lyckats med bragden att göra ett hemma hos-reportage i "Putins palats".  Stackars Bert Sundström som bara kom till anläggningens staket!


Slå på autogenererad svensk text för att förstå innehållet något bättre.Det visar sig att "slottet" som enligt ryska Wikipedia troligen har finansierats av två av landets största oljebolag är avsett att bli ett lägenhetshotell. Det har absolut ingenting med Putin att göra, har han försäkrat. Och på tiop år har Navalnyj inte lyckats skrapa ihop ett enda bevis för motsatsen.

Av alla de lyxiga vyer som visas i Navalnyjs film syns ingenting. Överallt bara naken betong och murbruk. (Slå på den autogenererade svenska texten för mera information, när du ser filmen).

Arbetet har pågått sju år och kommer att pågå fem år till.

Om det här projektet kan man säga mycket. Men man ska komma ihåg att Ryssland under andra världskriget drabbades av en extrem ödeläggelse. 1 700 städer och 70 tusen byar och byar, 1,5 miljoner byggnader förstördes helt eller delvis.Om ryssarna nu satsar pengar på att bygga "slott" med omgivande vingårdar för en välbeställd elit är det deras sak. Inte långt därifrån finns Sotji med enorma turistanläggningar för allmänheten - inte heller de gillade västjournalisterna under vinter-OS.

På lördagkvällen meddelade MASH att den "verkliga förmånstagaren" av palatsen är finansmannen och byggherren Arkadij Rotenberg, som bl.a. ledde bygget av bron till Krim.
Ja ja, säger DN:s Anna-Lena Laurén, en kompis till Putin... Och videokanalen MASH tillhör förstås också en kompis till Putin...

Sakinnehållet kommenterar hon inte, att Navalnyj lurat 103 miljoner tittare med videoanimationer från "Putins slott" som inte var Putins och som visade sig vara en byggarbetsplats för ett blivande hotell.

I tidningen Schwarzwalder Bote kan man läsa om hur Navalnyjs video kommit till. Inomhusscenerna har tillverkats i Blackforest Studios i staden Kirchzarten, en studio med viktiga klunder som Porsche och General Motors. Ägarna Nina Gwyn Weiland och Sebastian Weilandt som nyligen flyttade in från USA fick för några månader sedan en förfrågan från USA (Obs!) om de hade ledig kapacitet. Det hade de.

In på scenen kom en tillfrisknad Navalnyj med idén om en palatsvideo. Alla interiörer skapades med 3D-grafik och exteriörer hade redan tagits på plats.

Stefan Lindgren

För säkerhets skull en länk till videon på en rysk server: 
 
 

1 kommentar :

  1. På Länken
    Журналисты выяснили, где снимали фильм про "дворец Путина" // Смотрим (smotrim.ru)
    får vi ytterligare information om Navalnyjs och SVT:s Bert Sundström.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.