gerundium

18 februari 2022

Mysteriet Hultqvist

 

Försvarsminister Peter Hultqvist är ett psykologiskt mysterium. Han har samvetsbetänkligheter mot att försvara Sverige med militära vapen. (SvD 1/10 2016)

Men han anser att svenska gossar ska försvara Mali, hoppsan - något grannland, vilket tycks inte spela någon större roll.

Liksom svenska gossar tidigare kämpade med Nato i Afghanistan där de framgångsrikt beredde marken för den nuvarande talibanregimen.

Han har också tagit en rad initiativ för att skicka militär hjälp till Ukraina och därmed bidra till Nato-uppbyggnaden i det landet, vars författning förbjuder anslutning till främmande pakter och utländska baser på sitt territorium. Att hjälpen bl.a. går till naziförband i Kievs "antiterroristiska" operation mot 4 miljoner som talar fela språk bekymrar inte Hultqvist, eller någon annan i regeringen.

Hultqvist har varit drivande för det s k närmandet till Nato (avståndet numera ner på nano-nivå). Tack vare Hultqvist trampas nu regelbundet svensk jord av Nato-stövlar.

Nato har utsträckt sitt kärnvapenparaply över Sverige - utan att ha fått någon svensk begäran men väl försvarsministerns tysta samtycke. Han ingrep rådigt (på given signal från USA:s ambassad) för att stoppa Sveriges ratifikation av den internationella konventionen för kärnvapenförbud.

Kort sagt undrar jag inför denna krigshetsande skumraskpolitikers hela meritlista hur det överhuvudtaget kan vara tal om något samvete?

Nu säger han att han inte längre vill leva "i skuggan av Moskva". Ska vi uppfatta det som en signal om emigration? För Moskva lär han inte kunna flytta på (om än även det projektet finns i Nato:s gamla playbook.)

Stefan Lindgren






1 kommentar :

  1. Igår såg jag en dokumentär om Mongoliet i Svt. Flera gånger sades att Mongoliet var del av Sovjetunionen och att landet blev självständigt 1990 [Sic!] Tänker på det att Hultqvist måste tro Sverige är en del av Sovjetunionen och att det är dags, liksom Mongoliet, att bli självständigt nu?

    Det är ju knappast Moskvas skugga som faller tung över Hultqvist. Skuggan kommer från Washington och den förmörkar helt svensk utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Är det okunnighet, lätja eller dolda agendor som styr? Svårt att veta, kanske en kombination.../Pedro

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.