11 juli 2023

Tjeckisk general talar klartext

Generalmajor Karel Řehka
Natomedlemskap är som ett mynt med två sidor. Tills nu – ständigt omhuldat i våra massmedier – har vi hört mest sagor i en rosenträdgård om försvarsalliansen och om den goda fen, med soldater som kommer från när och fjärran för att offra sina liv för att rädda Sverige i kampen mot onda ryssar, kineser, iranier eller utomjordingar från Mars.

Men hur ser myntets baksida ut? undrar Franz Smidek.
Det enklaste är att titta efter vad alliansens medlemmar gör och vad de säger. Vi kan se skrämmande blodspår och sönderslagna samhällen efter alliansens räder i Libyen, Afghanistan, Syrien och Irak. Man kan också blotta baksidan genom att lyssna på hur en Nato-general resonerar.

Den tjeckiske generalmajoren Karel Řehka från generalstaben fastslår i en nyligen publicerad video:

– Om det uppstår konflikt mellan Nato-alliansen och Ryssland så kommer Tjeckien att medverka från första minuten. En stor del av våra militärer kommer att aktivt medverka i konflikten i enlighet med alliansens försvarsplaner.

 – Det tjeckiska territoriet blir en betydelsefull transit zon och en bas. Det beror på oss och på våra soldater att zonen blir säker och att allt ska fungera som vanligt.

 – Sett ut ur ett ryskt perspektiv så kommer vårt territorium att erbjuda legitima angreppsmål. Ryssland kommer inte att vänta på att vi ska hinna med att förflytta våra trupper till slagfältet. Ryssland kommer att reagera blixtsnabbt. Livet för varje soldat och varje tjeckiskt medborgare kommer att vändas upp och ner.

 – Om alliansens konflikt med Ryssland kommer att pågå längre än några veckor, vilket är troligt, så kommer våra resurser, vår underfinansierade arme och reserver, inte att räcka till.

 – Tjeckien kommer att mobilisera både människor och materiell. Jag vill påminna om att vi i Tjeckien har lagstadgad försvarsskyldighet, om att mobilstations planer existerar, samt att försvaret ska skötas inte bara av armen.

Motståndet mot NATO

Uttalande från den tjeckiske nato-generalen är definitivt en varningsklocka. Byt bara ord Tjeckien mot Sverige så är konsekvenserna av ett Nato-medlemskap uppenbara.

Svenska politiker tycks har kastat vår 200-åriga neutralitet, alliansfrihet och självbestämmande överbord. I stället har de lagt landets öde i knä på anonyma politiker och deras tankesmedjor i Washington – som vi inte har några som helst möjligheter att bestämma över eller påverka.

Motståndet mot Nato måste fortsätta oavsett om Sverige är med eller utanför. Sedan är det frågan om de politikerna som så lättsinnigt drev igenom Nato-avtalet bör eller ska dömas för högförräderi?

Franz Smidek

https://www.czechfreepress.info/uvadime-videa/rehka-cesko-bude-muset-pristoupit-k-mobilizaci-to-je-proste-realita.html

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.