12 juli 2023

Eftertankens kranka blekhet

 

Magnus Christansson, lektor i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan är representativ, för det förkrympta tänkande som råder i Sveriges ledande kretsar.

Eftersom ingen diskussion om vad det innebär att vara med i Nato skedde före beslutet, måste det nu ske efter beslutet, menar Christansson. "Det är viktigt för legitimiteten".

Ingen diskussion efteråt kan rättfärdiga den statskupp - upphävande av grundlagen - som medlemskapet innebär.


Som jag har påvisat i otaliga inlägg medger den svenska regeringsformen i gällande skicka endast anslutning till internationell organisation för fredlig samarbete.

Oavsett vad man tycker om Nato kan man inte med bästa vilja i världen beskriva det som en fredsorganisation. Det är en militärpakt.

Alltså skulle grundlagen ha reviderats och enligt lagstiftarnas mening borde detta ha föregåtts av en folkomröstning.

Men den malajiska huvudkrymparliga som tagit kontroll över Sverige struntade i grundlagen. De struntade i svenska folkets mening.

Därför får de nu också leva med att Nato-anslutningen fullständigt saknar legitimitet.

Inga diskussioner i efterhand kan avhjälpa detta. Försök att kasta in jästen efter degen i ugnen kan bara misslyckas.

Nu säger Christiansson att det kan bli svårigheter för att Sverige inte varit i krig i modern tid. Det finns inte i folkminnet. Återigen den gamla reaktionära teorin att endast den som  varit i krig kan försvara sig och att 200 års fred har fördummat svenska folket som nu måste "rycka upp sig".

Sverige har haft en unik enighet om sitt försvar, ett folkförsvar med tonvikt på allmän värnplikt och frivilligorganisationer.

Den enigheten har nu getts på båten till förmån för det kriminella gangstergäng som utgör Nato:s ledande beslutsfattare, personer som startar och eldar på ett krig till siste ukrainaren med folkrättsvidriga vapen som urlakar uran, klusterbomber och terrordåd (sprängningarna av NordStream och Kachovkadammen).

Så står ert kast, mina herrar. Ni ville ha det så här och ni ska få det så här. Räkna med en bred folklig misstro mot Nato-stövlar på svenskt territorium. De har redan råkat i vanrykte för förgiftning av Vättern och övningar i "Lapistan" som lett till flygkatastrofen vid Kebenekaise 2012 då fem människor dog och intrång på samers och andra människors normala liv.

När svenska folket inser att Sverige just blivit legitim måltavla för kärnvapenanfall, som medlem i en organisation för anfallskrig, kommer värnpliktsvägran och vapenvägran att bli politiskt legitima vapen i den kampen.

Stefan Lindgren

PS. Min bok "Dö för Nato?" finns inom kort att beställa för 257 kr inkl. porto. Sätt in beloppet på bg 403-2132 Gerundium.
1 kommentar :

  1. Tänk på vad du skriver, Stefan. Det kan gå för dig som för Axel Holmsatröm som hamnade på Långholmen för sina antimilitaristiska uttalandet. Fast Långholmen slipper du - blir nog isoleringen på Kumla eller till och med psyket på Säter för din del i så fall.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.