Ryska posten

24 juli 2017

EU stoppar exporten av musfällor till Ryssland

Som om det inte räckte med förbud av export av franska delikatessostar – som de flesta ryssar säkert sörjer – har EU nu stoppat även exporten av Tjeckiska musfällor, rapporterar Franz Smidek.


Så även musfällorna har blivit föremål för stränga anti-ryska sanktioner. Förra året exporterade KOVO kooperativet i staden Olomouc ca 2,5 miljoner fällor till Ryssland. Verksamheten har gått bra och en viss utbyggnad av lokaler har delfinansierats med EU strukturfonder.


Något besvärande i sammanhanget är att ca 60 % av de anställda i kooperativet är personer med funktionshinder och nedsatt arbetsförmåga, vilket gör att deras anställning är i fara.


Tror EU byråkraterna på allvar att enkla musfällor inte kan ersättas med likvärdiga produkter från Kina, Indien eller Turkiet? Är EUs tjänstemän verkligen så korkade eller ser de musfällorna som Natos hemliga strategiska vapen som ska skaka Ryssland i dess grundvalar?

Franz Smidek

4 kommentarer :

 1. Ryssland förevisade i våras det nya passagerarplanet MC-21 som är tänkt att konkurrera med Boeing 737 och Airbus 320. Varifrån kommer beteckningen 21 ? Tillverkaren hävdar att målet är att planet skall vara 21 procent bättre än sina konkurrenter på väsentliga jämförpunkter för prestanda. Med Kina har man inlett ett projekt för att bygga ett nytt långdistansplan.
  Fn. är det sedan flera år endast Ryssland som sköter transporterna till rymdstationen IS. Man undrar om Sverige inte levererar en enda jävla bult till dessa raketer som man kunde vägra att fortsätta med, så att man kunde få ett slut på trafiken ?

  SvaraRadera
 2. En av mina ryska kollegor i St P saknade engelska stiltonostar. För att trösta henne gick jag in på närmaste CYPEPMAPKET och köpte henne delikata franska grönmögelostar. Till frukost åt jag varje morgon härlig finsk mjukost - tillverkad i Ryssland. Om den franska grönmögelosten också var tillverkad i Ryssland glömde jag att kolla. Men EU:s sanktionspolitik har som bekant inneburit en boom för ryskt jordbruk. Måste sitta en "rysk mullvad" i Bryssel . . . .

  SvaraRadera
 3. EU:s tjänstemän och övriga byråkrat-troll är inte dumma. Bara korrupta. De som inte är köpta av storfinansen vill gärna bli det. Därför skiter de fullständigt i "gemene man" och dennes intressen.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.