Ryska posten

23 juli 2017

Putin "närstående"?

Bästa Anna-Lena! Så börjar Seppo Isotalo ett brev till DN:s Moskvakorrespondent Anna-Lena Laurén angående den ryska advokaten Natalia Veselnitskaja som i USA-media pekats ut som "närstående" Putin.

Att som Trumps son ha pratat med henne i valrörelsen skulle därför ha varit komprometterande. Isotalo har en annan version.

Jag läser din artikel om Natalia och hör till samma analys i TV. Men Google visar att hon har tagit hand om mänskliga rättigheter från kvinnosynpunkt, kanske något liknande som svensk UD arbetar med. Hennes uppgift är att erbjuda juridiskt hjälp för kvinnor som lider av brist på MR. Jag tror inte att detta är Putins organisation och inte heller hans ide.


Jag får inte detta att gå ihop med att hon skulle arbeta för Putin. Hennes privata bana pekar ständigt uppåt, fast det sägs att hon inte kan engelska. Hon hade tolk med sig när hon träffade Trump jr. Hennes förklaring är att hon ville peka att Magnitskij-lagarna trampar på kvinnornas MR.

Jag tror att hon kommer vara framme mera eftersom enligt dagens uppfattning, hon är det ända konkreta beviset på Trumps kontakt med Putin under valkampanjen. Jag tro tills vidare att Natalija är närmare Navalnij än Putin

Följer nyfiket dina artiklar.

mvh

Seppo Isotalo

1 kommentar :

  1. Smart snubbe denne William "Bill" Browder. Han slog två flugor i en smäll. Trump jr trodde sig gå till ett möte där han skulle få veta mer om paret Clintons Rysslandsaffärer (legitimt intresse) och advokat Natalia V. trodde att hon skulle diskutera Magnitskij-sanktionerna som hon bedrivit kampanj emot emedan de vilar på falsk grund och hindrar adoptioner (även legitimt intresse). Mötet blev en flopp emedan parterna inte hade med sig det som utlovats av Browders mellanhänder. Browder ligger personligen bakom ryktena som ledde till Magnitskij-lagen och har därtill i domstol lidit nederlag mot advokat Natalia V. i ett mål där hon företrädde motparten.
    Detta är en polett som vägrar falla ner. Trump och Putin har, tyvärr, hittills haft alltför lite kontakt, nästan ingen alls. Trumps kunskaper om Putins Ryssland är obefintliga. Myten om Rysslands styrning av USA-valet är kvittot på att västmedia kollapsat och befinner sig på en nivå som inte ens når upp till Joseph McCarthy. Skulle Orwell skratta eller gråta ?

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.