gerundium

19 september 2018

Arbetskraftsinvandrare fler än asylsökande

Jan-aug kom 14 928 arbetskraftsinvandrare hit från icke EU-länder. Det enda som krävs är att en arbetsgivare skriver ett papper om att de har jobb.

Antalet asylsökande som kom var under samma månader 14 172.

Arbetskraftsinvandringen omhuldas av bl.a. SD. Den bakomliggande tesen är att det är billigare att föda upp IT-tekniker i Bangalore än i Sverige.

Den tidigare "svenska" banken Nordea var först ut med att införa anställningsstopp för svenska IT-tekniker.

Hur ska ungdomar i Sverige kunna motiveras att skaffa sig utbildning om det sker en massimport av arbetskraft till vissa yrken.

Här är yrkena där arbetsgivare anser att arbetskraften i Sverige inte räcker till - eller är det helt enkelt ett svepskäl för att kunna pressa ner lönerna?

Arbetskraftsinvandrar från icke-EU-länder jan.-.aug 2018.
Bärplockare och plantörer m.fl.4 881
IT-arkitekter, systemutvecklare och testledare m.fl. 3 054
Civilingenjörsyrken854
Kockar och kallskänkor 591
Snabbmatspersonal, köks- och restaurangbiträden m.fl. 580
Städare och hemservicepersonal m.fl. 396
Ingenjörer och tekniker391
Snickare, murare och anläggningsarbetare 348
Skogsarbetare322
Drift-, support- och nätverkstekniker m.fl.291
Övriga3 240
TOTAL14 948

Stefan Lindgren

4 kommentarer :

 1. Antalet människor innanför gränserna påverkar nog inte arbetslösheten nämnvärt, men det påverkar givetvis resursförbrukning och levnadsstandard. Blir man för många sjunker levnadsstandarden p.g.a. överbefolkning.

  Det som påverkar arbetslösheten är huruvida vi delar på jobben solidariskt med ex. 30 timmars arbetsvecka, eller om Alliansen i maskopi med kanslihushögern och facken osolidariskt driver på 40 timmars arbetsvecka frenetiskt, i syfte att pressa ned lönerna i EU-racet mot bottnen.

  SvaraRadera
 2. Det stämmer att vi har trängande behov av invandrad arbetskraft, eftersom andelen barn och pensionärer de närmaste åren ökar betydligt mer än andelen personer i arbetsför ålder. Men siffrorna ovan verkar helt fel. Var kommer siffrorna ifrån? Svenskt näringsliv?
  Det största behovet av invandrare finns i den offentliga sektorn, inte minst vård och omsorg. Har sett en uppgift om att ca 19000 per år krävs för att upprätthålla dagens ganska ansträngda nivå. Redan nu är det invandrare som håller äldreomsorgen igång. Och där handlar det inte om välutbildade yrkesmänniskor på akademisk nivå utan helt vanliga människor utan speciell kompetens, som behöver lära sig svenska och ges en vårdutbildning till minst undersköterskenivå. Försök inte att göra SD till ett invandrarvänligt parti! De månar verkligen inte om personalen i äldreomsorgen. Och Martin, risken för "överbefolkning" i de västeuropeiska länderna är högst teoretisk. Glöm inte att invandrarna oftast är unga och arbetsföra människor, som tillför mottagarländerna viktiga, ja ofta nödvändiga resurser. Jag är urless på att höra invandrare beskrivas som kostnader, problem och hot mot de infödda svenskarnas välfärd!

  SvaraRadera
 3. Siffrorna är från Migrationsverket.

  SvaraRadera
 4. Britta. Stämmer det verkligen att vi "har trängande behov av invandrad arbetskraft"? Arbetslösheten är ca 8% Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Arbetsl%C3%B6shet Med hittepå-jobb blir det väl ännu värre?

  Kan inte andelen människor som arbetar regleras med arbetstid och pensionsålder? När vi har gått ur EU kan vi då inte reglera arbetslösheten solidariskt precis hur vi vill, utan att kapitalet flyr och att utan att det skapas ett grekiskt "Debtocracy"? (Se filmen!)

  Får inte människor, som jobbar färre timmar i veckan, ett friskare och bättre liv? Är du emot detta? Solidariteten som gör att företagen inte kan spela ut arbetare mot arbetare med sänkta ingångslöner är väl bra? Minskar då inte "rasismen"?

  Förstår du automationens och digitaliseringens effekt på mängden arbete? Bör vi dela på jobben som finns kvar? Idag har vi skjutningar i Sverige nästan varje dag. Hur gick det till tror du?

  Istället för att höja lönerna i den offentliga sektorn och för poliser talar man om att det behövs fler utbildade vårdare och fler poliser. Utbildningarna gapar tomma och folk vill inte ta de farliga och betungade jobben och det beror på den dåliga lönen och arbetsförhållandena, givetvis, inte p.g.a. det saknas folk. De som finns har ofta slutat.

  Människor som väljer karriär tittar givetvis på lånekostnader för utbildning, arbetsförhållanden och lön efter utbildningen också. Ska de inte göra det?

  Robotar kommer i allt högre grad utföra det som omsorgspersonal tidigare utförde och människor trivs ofta med detta. Vad är problemet om folk måste jobba mindre och alla trivs? Kommer vi inte behöva fler välutbildade yrkesmänniskor främst inom el, data, och automation etc. om vi ska dela på jobbeb som blir kvar?

  SD är inte ett "invandrarvänligt parti". Det stämmer, men jag anser att de är människovänligare än de partier som skapat en signalpolitik, vilken lett till att människor spolats iland utmed Medelhavets stränder, vilket har skapat floder av tårar hos deras anhöriga. De flesta av dem var inte och är inte "flyktingar".

  Vissa anser att SD är ondskan, medan Löfven åker till Saudiarabien och säljer drönare ihop med Marcus Wallenberg som nu sannolikt används mot Jemen. Sverige inför sanktioner mot Syrien som står under attack från extremism i maskopi med USA. Är det "godhet"?

  Inser man inte risken för "överbefolkning" i de västeuropeiska länderna så saknar man kunskap om effekten av exponentialfunktion (tillväxt). Skaffa den! (Youtube - "Most Important Video You Will Ever See")

  ”Tanken att befolkningstillväxt garanterar ett bättre liv – ekonomiskt eller på annat sätt – är en myt att bara de som säljer blöjor, barnvagnar och liknande har någon rätt att tro.”
  /Kofi Annan Källa: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-population-2/

  Effekterna av tillväxt i population är inte enbart teoretiskt bevisad. Läs:
  Julian Cribb "The Coming famine"
  Jared Diamond om det goda exemplet "Tikopia" och det dåliga exemplet "The End of Easter Island").
  Biologer ser vad som sker med populationer i naturen. Det här är inte enbart teorier, men kan mätas upp vetenskapligt.

  Är migranterna verkligen oftast är unga och arbetsföra människor? Tillför de verkligen mottagarländerna viktiga och nödvändiga resurser? Tillåt mig tvivla! Här en annan analys: https://web.archive.org/web/20160331064142/http://omtt.se/sv/etc-sprider-falska-pastaenden-om-invandringens-effekter-del-1

  Du är urless på att höra invandrare beskrivas som kostnader, problem och hot mot de infödda svenskarnas välfärd. Är du trött på evident sanning? varför? Sanningen vill ingen något ont. Den vill enbart hjälpa. Släpp motståndet! Tag verkligheten som en överraskning och med glädje! Du blir mer harmonisk och intelligentare då. Med ökad intelligens kan du hjälpa människor ännu bättre och mer långsiktigt.

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.