gerundium

11 april 2019

En skällande brittisk bandhundSe den här 28 min långa intervjun med Venezuelas EU-ambassadör Claudia Salerno Caldera. Intervjuare är BBC-veteranen Tim Sebastian. Intervjun har sänts gång på gång, senast i går på Deutsche Welle.Jag drar mig inte för att kalla Tim Sebastian för en skällande brittisk bandhund. Aldrig har väl någon så gjort narr av journalistyrket som han i sin denna långa, närmast oavbrutna uppläsning av prefabricerade påståenden. Han verkar inte ens försöka lyssna på vad ambassadören faktiskt säger.

Ge akt på tonfallet (lär dig känna igen det), skriv upp anklagelsepunkterna och syna bluffen. Då ska du ha lärt dig något nytt om brittisk, tysk och EU-imperialism.

Jag kan inte annat annat än uttrycka min djupa sympati med ambassadören och min skam över att vara europé.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.