Ryska posten

4 april 2019

Snöpligt slut på Swedbankstormen


Swedbankaktien klättrar nu stadigt uppåt igen. Många tjänar storkovan.

Har ni lagt märke till hur stormen i Public Service kring Swedbank i stort sett bedarrat? Den som på ett märkligt sätt var så perfekt tajmad att maximum nåddes på dagen för bolagets årsstämma den 28 mars.

Efter någon vecka återstår av ovädret bara en och annan vindil.

Efter hårt slit fick man träff på den kvinnliga VDn. Det var allt! Ger få stilpoäng i dagens Sverige. Snopet va?

Storyn byggde på att bankledningen borde/kunde bortse från en sådan petitess som banksekretessen och/eller att den blundat inför påstådda brott, sånt som – om det var så – redan var preskriberat. Indignationsreportage på varmluft i bästa boulevardstil alltså.

Den ekonomiska skadan för banken kvarstår förstås. Men några plockade också hem vinster på hela denna rövarhistoria! Ett tips. Sätt igång och kolla alla blankningsaffärer kring Swedbank under senaste kvartalet. Det är ett uppdrag för någon som vill gräva på riktigt!

Ett par väsentliga frågor pockar på uppmärksamhet:

a. Vem regisserade föreställningen med sådan tidsprecision?

b. Hur kunde SVT med sitt Uppdrag Granskning i spetsen och SR så villigt låta sig manipuleras?

Det finns bakåt i tiden flera sådana här uppseendeväckande mediestormar, som uppenbart varit till för att skada företagsamhet under svensk kontroll. Bara några exempel.

1. Med en besynnerlig jaktstugehistoria som startpunkt knuffades en av Sveriges främsta industrialister, Sverker Martin-Löf, ut från Handelsbankssfären.

2. Det välutvecklade SAAB i Trollhättan var på väg att räddas av ryska kapitalintressen – med bl. a. en Antonov som finansiär. Som alla ryska oligarker som inte lydigt och tydligt tjänar västs intressen beskrevs han snabbt som en rysk maffia-boss.

En febril aktivitet sattes igång i Baltikum, under ledning av en ung nationalbankschef som tidigare arbetat som juridisk konsult åt GM. Med hjälp av retroaktiv lagstiftning stoppades Antonov – och räddningen av en tekniskt framstående svensk biltillverkare!

Alltså, samma reptrick (via balterna) har här satts in än en gång, nu mot Swedbank.
Mediernas uppgift är att se till att sådan här ödeläggelse närmast sker under folket jubel!

Granskning och allsidig belysning som en hörnsten i demokratins väsen, glöm det!

Jan Hagberg

1 kommentar :

 1. Vid SVT UG:s "avslöjande" av den "ryska tvättomaten" bad jag Joachim Dyfvermark lägga fram alla bevis och att mera ingående penetrera "finansmannen" William Browders verksamhet i Ryssland och hur han skapat sin förmögenhet.

  Jochim skickade mig följande svar:

  Ja, det finns mycket att säga om Browder. En del är säkert intressant
  att belysa, men mycket av det som vi sett innan vi valde att intervjua
  honom i vårt första program kommer från den ryska trollfabriken. Vi har
  i de delar som rör Magnitsky-affären koll på hans roll, utifrån nu kända
  fakta.

  Och dina anklagelser mot OCCRP känner jag också igen från den ryska
  propagandan. Ryssland och Putin väljer alltid samma PR-trick när de ska
  bemöta avslöjanden från OCCRP (och samarbetspartnern Novaja Gazeta):
  Soros & CIA.

  Jag känner många av de ledande journalisterna på OCCRP, har jobbat
  tillsammans med de i flera svåra projekt, och de tillhör några av
  världens ledande journalister i sin genre.

  Tro mig, Soros-spöket finns inte. Inte här iallafall.
  I all välmening.
  /Joachim

  OCCRP(Organized Crime and Corruption Reporting Project.)
  is supported by grants (nice word) by the United States Agency for International Development (USAID), the International Center for Journalists (ICFJ), the United States Department of State, the Swiss Confederation, the Open Society Foundations (OSF), Google Ideas and the Knight Foundation.
  (Wikipedia)

  Här är mitt svar.

  De kollegor du känner och OCCRP:s övriga medarbetare finns tydligen spridda över hela välden. Organisationens verksamhet är av någon anledning inte så tilltagen, om ens alls,i landet USA och i Västeuropa.
  Men vem är det då som betalar så många anställda och denna tydligen världsomspännande verksamhet, i form av projekt, prisbelöningar och syftet?
  Kan du förklara hur alla dessa medarbetare får sin lön? Arbetar alla gratis? Vem administrerar och håller samman hela organisationens arbete och val av projekt, och till vilka prisbelöningar ska tillfalla mm..
  Om detta står inte det knappast något alls på organisationens hemsida.

  Du nämner den ryska oppositionella tidningen Novaja Gazeta med nära band till de högerliberala partierna Jabloko och Parnass och som säger sig också leva av journalisternas eget arbete.

  Där hittar jag i helt öppna källor bidragsgivare som det ökända amerikanska NED, det vill säga USA:s kongress och underrättelsetjänster och självfallet George Soros´ alltid lika altruistiska penningpåse Open Society.

  Joachim, William Browder är en, att döma av svenska bokförlags utgåvor tydligen en hyvens person. Här bör du berätta för oss läsare om hur han skapat sin förmögenhet. När det är gjort kan du eller någon av dina vänner på OCCRP ägna lite tid, kanske ett projekt, även åt några amerikanska eller västeuropeiska oligarkers sysselsättning som exempelvis en George Soros

  Ser fram mot SVT och UG:s bevis för oegentligheter, tvättomater och penningtvätt i alla länder, kanske särskilt inom de länder i Nordamerika och Västeuropa vilkas världsomspännande aktiviteter ingen journalist på OCCRP idag ens vågar ifrågasätta. Då avser jag inte bara amerikanska bankers och brottssyndikats tvättomater utan hela stater med dess 30-40 talet sammanbundna underrättelsetjänster och militära industrikomplex som utgör de faktorer som i realiteten stakar ut vägen även för "oberoende" journalister och därmed alla oss andra i ett aldrig så oskyldigt "suveränt" Sverige men ack så otroligt naiva svenska mediehus.

  År 2014 avslöjade EU-kommissionären Cecilia Malmström att korruptionen inom EU utgjorde dryga 120 miljarder EURO, varje år!
  Vilka länders tvättomatbanker i USA och bland EU-länder har bidragit till detta?
  Och till sist vad sysslade SVT:s journalister på UG och OCCRP med då?

  Tommy Frost

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.