Ryska posten

24 april 2019

Nya vindar - ut ur Nato!

Nato-protester i Paris 2015.
I stället för militärt samarbete med Nato och USA bör vi "hävda våra rättigheter som suveräna och neutrala länder", skriver Björn Backengård, Hisings Backa.

Citatet kommer från en deklaration som 7 april antogs vid en konferens i staden Florens i Nato-landet Italien. Där träffades mer än 600 deltagare från Italien och EU för att börja arbetet för en internationell front för att lämna Nato.
I deklarationen skriver man bland annat:

"... Nato är inte en allians. Det är en organisation som styrs av Pentagon. Dess mål är militär kontroll av såväl Väst- som Östeuropa.
...
För att lämna krigssystemet, vilket orsakar alltmer skada och exponerar oss för ökande faror, måste vi lämna Nato och hävda våra rättigheter som suveräna och neutrala länder.
...
Vi föreslår att vi skapar en Nato Exit Internationell Front i alla Nato-länder genom att bygga ett grundläggande organisationsnät, ett nät som är tillräckligt stark för att stödja den mycket svåra kamp vi måste utkämpa för att uppnå detta mål, vilket är avgörande för vår framtid."

Deklarationen finns för närvarande på 14 språk. Länk till hela texten på svenska:

http://www.folkkampanjenmotnato.se/Kap01_NyhKomm/Y2019/K_190420_NatoExit.html

Där finns också länkar till två viktiga artiklar på engelska.

Sverige behöver inte lämna NATO, men vi bör lämna värdlandsavtalet med NATO och dra ned det militära samarbetet med USA.

Björn Backengård

2 kommentarer :

 1. Ronnie Lundgren24 april 2019 17:06

  Äntligen! Tack Backengård och 8 dagar/Lindgren för denna hoppingivande nyhet!

  SvaraRadera
 2. Björn är en av dom som får något uträttat.
  Thierry Meyssan skriver att EU är tvingat att delta i Usas krig och sanktioner med nuvarande arrangemang. Utan att Usas allierade tycks ha riktigt klart för sig hur fjättrade dom är.

  https://www.voltairenet.org/article206265.html

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.