gerundium

28 januari 2020

Brexit visar vägen

Redan nu spår IMF att Storbritannien efter utträdet från EU kommer att få högre tillväxt än de 27 länder som blir kvar.

Det just publicerade brittiska inköpschefsindexet (PMI) visade att den privata sektorns aktivitet ökade till 52,4 i januari, den högsta nivån på mer än ett år, i en stark återhämtning från 49,3 föregående månad.


Marknaden är i full färd med att inteckna fördelarna med att stå utanför.
Upplåningen var i december 2019 var 4,8 miljarder pund, 0,2 miljarder pund mindre än i december 2018 och den totala skulden i slutet av december 2019 var 1 819,0 miljarder pund  eller 80,8% av bruttonationalprodukten, en minskning med 0,9 procentenheter från december 2018

Under det senaste kvartalet ökade Storbritanniens handelsöverskott för tjänster med £ 700 miljoner. Storbritannien exporterade 49,1 miljarder pund tjänster till länder utanför EU under samma period jämfört med export av endast 33,0 miljarder pund till EU.

Den brittiska sysselsättningsgraden uppskattades till rekordhöga 76,3% och arbetslösheten uppskattades till 3,8%.

Enligt det finansiella konsultföretaget Bovill har cirka 1 400 EU-baserade företag ansökt om tillstånd att arbeta i Storbritannien efter Brexit och över 1 000 av dessa planerar att etablera sitt första brittiska kontor.

Bland de totalt 1441 ansökningarna är 134 EU/EES-banker, som antingen kommer att inrätta kontor i London för första gången eller öka sin närvaro i Storbritannien. 



Självklart är en viktig förändring att Stobritannien nu blir av med hela bråten av byråkratisk och demokratifientlig EU-lagstiftning. I ett rättsfall beskrivs angrepp på EU närmast som blasfemi.

Ett lagförslag har nyligen lagts fram för den tyska förbundsdagen om att införa fängelsestraff för alla som förolämpar EU eller dess symboler. Förslaget kom från ledamöter som tidigare motsatt sig en liknande lag för att skydda Tyskland och dess statssymboler!

Som bekant
har EU-länder en växande flora av lagar som inskränker yttrandefriheten i en rad frågor. I Polen, Österrike, Frankrike och Tyskland skyddas en viss version av andra världskrigets historia. Likaså är vissa åsikter om första världskriget och om kolonialism kriminaliserade i Frankrike.

Enligt freenations.net finns det också symboliska fördelar med utträdet. Britterna slipper se EU-flaggan och de slipper höra Beethovens "An die Freude" i arrangemang av den gamle nazisten  Herbert von Karajan - EU:s "nationalsång"!

http://freenations.net/successful-uk-proves-merkels-fears-companies-flock-to-uk-end-of-eus-nazi-arranged-anthem-avoiding-new-eu-censorship/

1 kommentar :

  1. Ja och britternas eliter kan glädja sig åt att dom undslapp EUs försök att lagreglera trusterna som britternas offshoreimperium omhuldar och genom vilket dom ostört parasiterar på resten av världen.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.