12 mars 2024

Kungen var inte där


Nu har det hissats flaggor och överlämnats skinnskodda dokument till höger och vänster. Vi som är emot Nato och för ett självständigt alliansfritt och neutralt Sverige får glädja oss åt det lilla:

Kungen åkte inte för att hissa svenska flaggan i Bryssel. Krigshetsarna fick nöja sig med den "kungliga glans" som kronprinsessan kunde erbjuda.
Kan det vara så att kung Carl Gustav har fått upp ögonen för att  Nato-anslutningen strider mot grundlagen? Han har ju tidigare visat intresse för grundlagsfrågor och ställt sig kritisk till hur de folkvalda handskats med tronföljdsfrågan. Hans kritik har inte varit orimlig, men ingen har lyssnat.

Hur som helst kan jag konstatera att alla våra ansträngningar att få igång en reell diskussion om Nato har tystats av massmedia och av riksdagspartierna. Även de som säger sig vara emot Nato har präglats av en närmast total passivitet.

Sverigedemokraterna ska vi bara inte tala om. Efter att ha etablerat sig i opinionen som "nationellt" parti valde de stugvärmen i den styrande alliansen framför att göra en insats för landet. De hade kunnat stoppa Nato-anslutningen men valde att heja på den. Ett dubbelt svek.

De intellektuella slutligen. I gårdagens Dagens nyheter samlade sig två framträdande intellektuella till skarp kritik av regeringen i Nato-frågan. '

Erik Helmersson undrade om det var Nordkorea vi anslutit oss till.

Alex Schulman skämdes.

För vad? Jo får att de uppfattade att statsminister Ulf Kristerssons mimik vid dokumentutväxlingen i Washington haft något av löjets skimmer över sig.

Det var alltså det som var felet. Det är de svenska intellektuellas kritik att Kristersson inte tillnärmelsevis nådde upp till ska vi säga en Dag Hammarskjölds Jesuslika apparition. 

För egen del anser jag att det inte finns något värdigt sätt att överlämna Sveriges framtid i händerna på en kärnvapenbeväpnad lögnare. Det finns ingen mimik i världen som kan dölja detta djupa förräderi.

Och inget kan tysta de intellektuella tunnornas skrammel.

Nu jobbar vi Nato-motståndare vidare för att upplysa det svenska folket om grisen i Nato-säcken.

Man planerar att skicka våra ungdomar ut i fjärran folkrättsvidriga krig.  Man planerar att förvandla vårt land till ett uppmarschområde för krig mot Ryssland inom 3-8 år (som Nato hela tiden förutsäger).

Det som en gång var en radikalpacifistisk paroll: "Vägra värnplikt - vägra döda" har redan dykt upp i ny tappning "Vägra värnplikt - vägra dö för Nato".

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.