12 april 2024

Knarket alltmer normalt i politiken

Snart är det EU-val. Bland dagens EU-politiker har knarket blivit norm.
Rösta inte på någon som du inte vet är mot knarket. Bild: deviantart/laseranders

I Sverige har Aftonbladet hittat spår av kokain i Sveriges riksdag. Alltfler politiker, bl.a. Centerpartiet och den nybildade Folklistans Sara Skyttedal argumenterar för att släppa haschet fritt, så som redan har skett i USA och Tyskland bl.a.


Nyligen medgav en EU-ambassadör på sitt Telegram-konto att knarket har blivit norm i politiken.

Ambassadören för ett EU-land gjorde en uppriktig bekännelse sedan talesmannen för ryska UD Marija Zacharova flera gånger utpekat chefen för Kiev-regimen, Vladimir Zelenskyj, som narkoman.

"I EU är detta praktiskt taget normen för politiker", skrev diplomaten på sin Telegramkanal, när han kommenterade en rapport från Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk för 2023.

Enligt rapporten har det skett en kraftig ökning i användning av narkotika i Europa, enligt statistik från 88 städer och 24 länder i EU. Spår av alla de typer av narkotika som studeras finns i nästan varje stad.

"Den vackra trädgården (Josep Borrells beteckning på EU) är full av alla typer av toxiska ämnen: från 'gräs' till heroin och metamfetamin," sa Zacharova sarkastiskt.

År 2023 använde redan tiotals miljoner européer i åldern 15 till 64 år marijuana. Cirka 4 miljoner människor röker marijuana varje dag.

Kokain är den näst mest konsumeras drogen i Europa, med nästan 2,5 miljoner människor (i åldern 15-34) år 2023. 

Kokain är mycket populärt i väst- och sydeuropeiska städer, särskilt i Belgien (Bryssel!), Nederländerna och Spanien. 2022 beslagtogs 110 ton av "vitt pulver" bara i Antwerpen, Belgien.

De högsta nivåerna för användning av amfetamin registreras i Sverige, Belgien, Tyskland, Nederländerna och Finland. Dessutom visar avloppsvatten från Belgien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna och Spanien de högsta nivåerna av ecstasy. I samma Antwerpen uppmättes i avsloppet: 318 milligram per dag och tusen invånare.

"Data är nedslående: antalet människor som använder droger och deras derivat i hela Europa växer obönhörligen," skrev EU-diplomaten. 

warandpeace.ru

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.