7 januari 2014

Inget hm.. hm... på våra gator

Hakkors ritade på Södermoskén i Stockholm. Hur ska man uppfatta det?
Menar gärningsmännen att muslimer alt. Islamska församlingen är nazister eller vill man propagera nazismen för muslimer?


Om man ritar hakkors på T-banan i Kärrtorp är adressaten lika oklar. Menar man att SL-chefen Anders Lindström, f d chef för Afghanistanstyrkan, är nazist? Eller vill man värva resenärerna för nazismen.

I mina ögon är naziklottrarna förvirrade huliganer, må vara i en del fall kriminellt belastade och svårt våldsbenägna. Men är just klottrarna ett hot att ena nationen mot?

Personligen ser jag helt andra hot. Jag ser den nästan totala frånvaron av kontakt mellan allmänheten och de valda politikerna som ett hot. Dessa politiker kan ta sig till vad som helst utan att vi kan göra något.

Protesterar vi mot att de tänker bygga 500 bostäder i våra parker, svarar de med att vilja bygga 2 000 bostäder. De gör sig oåtkomliga.

Och är det något som grasserar på våra gator i Skarpnäck så är det inte nazismen, utan haschet. Regelbundet säljs och röks hasch runt T-banan. Rökarna hånflinar när jag hotar med polis för att de ska lämna barnens lekplats. Nu legaliseras haschet på löpande band. Holland, Colorado, New York…

Desto viktigare att upprätthålla den traditionellt restriktiva svenska narkotikalinjen.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.