23 januari 2014

Övergångsregering ... till vad?USA kräver att en övergångsregering bildas i Syrien utan president Bashar al-Assad. Då undrar man övergång till vad?

Den här filmen (visserligen idylliserande) klargör att alternativet är al-Qaida. Det är al-Qaida som dominerar de s k rebellerna i Syrien.
Hur kan det komma sig att USA som i snart 13 år fört krig i Afghanistan mot al-Qaida - så har man i alla fall sagt - nu vill ge al-Qaida makten i Syrien?

Denna helomvändning borde vara generande för USA, den borde åtminstone leda till ett och annat höjt ögonbryn i EU.

Men icke - det grundläggande är att lillebror håller käft och gör som storebror säger.

Vad som har hänt är att USA genom sin kamp mot al-Qaida gett organisationen hjältestatus i stora delar av Mellanöstern. Osama bin-Ladin, denna medeltida banditfigur, dyrkas som helgon från Medelhavets stränder till Indiska Oceanen.

Nu återstår inget annat för ett försvagat USA än att alliera sig med det monster som man på sätt och vis har skapat. En märklig omvändning som borde intressera statsvetare, politiker - och säkerhetspolis.

Vem ska man nu jaga om mördarbanden i al-Qaida blivit den västerländska demokratins förpost?

Stefan Lindgren

1 kommentar :

 1. De delar av FSA som omfattas av amnestilagarna uppgår nu i raskare takt till regeringsstyrkorna. Den nya grupp "moderates" USA försökte skapa efter deras sönderfall fick inledningsvis en viss framgång mot de Saudi-stödda wahhabiterna i ISIS men är nu i spillror sedan ISIS repgrupperat i Irak och återkommit i större styrkor till norra Syrien. ISIS dominerar med al- Nusra, andra icke-syriska Wahhabiter som uppgår i "fusion", för att använda en marknadsterm, med dem. Primus Motor, både ekonomiskt och filosofiskt bakom de sistnämnda mupparna är den Saudiska prinsen som hotade Vladimir Vladimirovic, Bandar Bin Sultan, som varit extremt aktiv i att övervaka och styra sina skyddslingar med bas i Jordanien men som emellanåt hemfaller åt svår schizofreni och mentala problem och numera enligt uppgift vårdas för detta i USA. USAs problem att hitta pålitliga banditgäng för att tillvarata deras (israels) intressen kan ha påskyndat processen, i såfall återstår just nu bara en hyperaktiv leverantör till dessa galningar:israel och Turkiet.

  Jag skulle vilja bidra med två länkar här. I denna får vi se hur många som "enhälligt" röstade fram presidentposten till Ahmad al Jarba i SNC, efter att mer än halva församlingen lämnat rummet i protest:

  http://www.liveleak.com/view?i=123_1390391112

  I denna, Bashar Al-Assads rådgivare Bouthaina Shaaban i intervju med CNN, hon överrumplar dem totalt:

  http://www.liveleak.com/view?i=497_1390437490

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.