28 december 2017

Är feghet hela programmet?

Stefan Löfven tycker inte om synen. Men varför då inte ingripa?
Jag kan inte befria mig från intrycket att FEGHET egentligen är hela den sittande regeringens program.

Feghet mot folkförtryck och massmord, feghet när det gäller försvar av Sveriges nationalrikedom som stavas NEUTRALITET, feghet när det gäller att bekämpa fattigdom och medeltida förhållanden.

Mitt första exempel gäller miljön. Där har Sverige svikit den miljöopinion i Europa som så när som på en röst - den falske tyske miljöministern som bytte fot i sista stund -  var på väg att stoppa växtgiftet glyfosat (a k a yellow rain). Trots att miljöpartiet sitter i regeringen.

Nu har ministrarna från Frankrike, Grekland, Slovenien, Luxemburg, Belgien och Malta uppmanat EU-kommissionen att ta fram en "exitplan" och uppmuntra nya studier i ämnet. Varför finns inte Sverige med bland de länderna?

Har mp gjort sitt genom att nu tiotusentals elcyklar står och samlar damm runt om i lagerlokaler? Och Svensson - som betalar - trampar på som vanligt med rå muskelkraft.

Mitt andra exempel gäller tiggarna. Stefan Löfven säger i en Metro-intervju att han vill göra mer för att begränsa tiggeriet. Framför allt upprörs han av tiggare som står på knä.

Ja det är en skam FÖR HANS REGERING som tillåtit denna utveckling. Regeringen behöver inte uppfinna hjulet. Tiggeri var förbjudet till 1981 då riksdagen i sin enfald avskaffades lagen för att "den inte behövdes längre". Tiggeriförbud är det enda humana. Vad som ska ske sedan med tiggarna är nästa fråga - hemtransport, omhändertagande för vård, omskolning etc - men i stort sett varje alternativ är mänskligare än status quo.

Mitt tredje exempel gäller den ständigt lika  brett leende socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Hur kan man under tal om förbättrade pensioner för de sämst ställda tvinga utslitna människor som idag har en chans att gå i (fattig)pension vid 61,5 att arbeta vidare till 64 år? Opinionsmätningar visar att detta mycket väl kan bli en fråga regeringen faller på. Nidingsdådet mot utslitna kan bli vad nej till ATP blev för de borgerliga.

Mitt tredje exempel gäller Syrien, där terrorister idag har slagit ut ett kraftverk som berör stora delar av landet. När hörde vi Sveriges regering fördöma sådan terrorism? Ska västmakterna och deras allierade  i Mellanöstern få fortsätta att plåga detta folk nu när Islamiska staten i stort sett är besegrad?

Jag är djupt besviken på Margot Wallström som ännu inte upphört att upprepa mantrat "Assad måste bort" när det är hennes skyldighet enligt FN:s säkerhetsråds resolution 2254 att agera kraftfullt mot terrorismen i Syrien.

Kort sagt, Löfven & Co. Kom upp ur rosenbadet! Möt väljarna innan det är för sent.

Stefan Lindgren
Virus-free. www.avg.com

2 kommentarer :

  1. Mycket bra, Stefan. Är inte svenska folket också fegt, eller snarare konflikträdda.(även jag själv)
    Väljarna kommer Löfven & co att möta i valet om drygt nio månader. Betvivlar att en modig tillnyktring hinner ske innan dess. Kan lägga till själva invandringsfrågan från 2015 och därefter. Inte våga se till att utvisning ska ske för dem som inte har asylskäl. Dåvarande ministern Ygeman och EU:s ansvarige Timmermann uttalade att 80% av dem kom det året inte hade asylskäl. Men vad har genomförts i linje med det? Merkel, som vår regering har rättat sig efter i hennes tro /förhoppning att anströmningen av migranter skulle ge massor av nya människor att exploatera har kommit på skam. Nu får Merkel i senaste opinionsundersökning minus 46% i förtroende. Tappar inte också Löfven förtroendet för henne?

    SvaraRadera
  2. Mycket mod försvann i sossarna med Palme-mordet, modet försvann än mer med Carlssons avgång på kryckor, ytterligare med Lindh-mordet, ytterligare med monopolkapitalets drev mot Juholt när han ställde sig emot det olagliga Libyenkriget.

    Sossarna borde meditera likt Jesus eller Buddha i stillhet, anser jag, kanske tänka på partiets namn och dess historia, kanske tänka på sitt eftermäle, samt förhoppningsvis fatta mod till sig och börja göra det man kan förvänta sig av ett historiskt traditionellt nationellt protektionistiskt, internationellt fredligt, demokratiskt och socialistiskt parti.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.