4 oktober 2019

Fick Biden 1,5 miljard i kinesiska investeringar?

T v familjen Bidens "svarta får", Hunter Biden, som påstås ha mottagit 1,5 miljarder dollar i
kinesiska investeringar. Trump hoppas få utdelning på den anti-Kina-hysteri han släppt loss.
Vad man inte nämner i rapporteringen om president Trumps senaste uttalande att Kina "bör undersöka Biden" (enligt en annan version "börja fundera på..." en sådan undersökning) är att Bidens son har mottagit omfattande kinesiska investeringar. 1,5 miljard dollar enligt den kinesiska nyhetssajten CGTN.

Trump anklagar Bidens för att ha varit ansvariga för "gullandet" med Kina under Obama, samtidigt som Kina "rånade vårt land."

Begäran att Kina ska "undersöka" Bidens är inte alltför allvarlig, skriver CGTN. Målet är inte att Peking ska leverera någonting, utan istället att associera den demokratiska presidentkandidaten  med bilden att han är "mjuk mot" och "fördärvad av" Kina och dra nytta av de Kinafientliga strömmar som Trump har släppt ut i sin egen utrikespolitik.

Man måste se hela scenariot lite från ovan: Trump är mannen som anklagar andra för korruption. De andra anklagar Trump för att be andra länder utreda detta, kanske för att de inhemska utredningsinstrumenten inte fungerar.

Vad föredrar väljarna? Den som säger sig vilja utreda korruption eller den som inte vill utreda?

Sedan ska man inte glömma att demokraterna gjorde bruk av sina Ukrainakontakter mot Trump. Det var från Kiev informationen kom som sänkte Trumps kampanjledare Paul Manafort.

Och lusläser man samtalet mellan Ukrainas president Zelenskij och Trump säger Trump där en intressant sak. Han nämner Crowdstrike som är ett amerikanskt IT-företag som utrett läckan ur demokratiska partiets server och kommit fram till att den var rysk.

Crowdstrike är ett företag som i vart fall tidigare hade en tydlig Ukraina-koppling. Trump har i den frågan ondgjort sig över att demokraterna inte lämnat ut hela servern till FBI utan bara en kopia som kan vara manipulerad.

Orginalservern lär befinna sig i Ukraina, nämner Trump närmast i förbigående. Zelenskij förbigår påståendet med tystnad. Stämmer uppgifterna skulle alltså demokraterna ha gjort exakt vad de anklagar Trump för - ha bett ett främmande land att utreda en fråga som gäller ett amerikanskt presidentval.

Bidens inblandning i Ukraina är väl dokumenterad. Far och son golfade med topparna i kolvätebolaget Burisma där Hunter Biden kom med i styrelsen i april 2014, samma månad som brittiska tjänstemän frös huvudägaren Zlotjevskijs London-bankkonton med 23 miljoner dollar.

Storbritanniens Serious Fraud Office, en oberoende myndighet, genomförde en utredning om penningtvätt och vägrade att tillåta Zlotjevskij eller Burisma Holdings, företagets högsta juridiska officer och ett annat företag som ägs av Zlotjevskij att komma åt pengarna.Men den brittiska utredningen av penningtvätt motverkades av ukrainska åklagares vägran att samarbeta. De ukrainska åklagarna ville inte lämna över de dokument som behövdes i den brittiska utredningen.

Istället skickade de brev till Zlotjevskijs advokater som bevisade att det inte fanns något mål mot honom. Som ett resultat släpptes pengarna av den brittiska domstolen och kort därefter flyttades pengarna till Cypern. ”

Joe Biden samlade in 15,2 miljoner dollar i politiska donationer under det senaste kvartalet,
medan konkurrenten Bernie Sanders drog in 25 miljoner och Pete Buttigieg 19,1 miljoner dollar under samma period.De tre potentiella demokratiska kandidaternas siffror bleknar i jämförelse med de 125 miljoner dollar som samlats in av president Trumps återvalskampanj.

Då har Elisabeth Warren ännu inte redovisat sina siffror. Hon kan bli den som tar över Bidens ledarroll för demokraterna.


red

 

https://news.cgtn.com/news/2019-10-04/Why-is-Trump-using-China-to-attack-Biden--KvEN0hoBEI/index.html

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.