Ryska posten

16 mars 2020

Lämna Syrien i fred!

En bonde i vårbruket på den befriade landsbygden runt DamAskus.
Turkiet angrep Syrien i strid med folkrätten för att stödja de hårt pressade terroristerna i Idlib.
Detta när Syrien inlett en framgångsrik offensiv i Idlib mot den väststödda, största terroristgruppen i världen, Al Qaida-anknutna Hayat Tahir al-Sham.
Vid möte i Moskva 5 mars tvingades Turkiet till reträtt. Syriens framgångar stadfästes i ett avtal. Ryssland och Turkiet ska gemensamt patrullera viktiga områden och en stor motorväg tryggas. Situationen för civila förbättras och de kan lättare resa från Idlib in i övriga Syrien under vapenvila. Kampen mot terroristerna fortsätter.

Denna kamp leds av Syriens armé i samarbete med Ryssland, Iran och Hizbollah. Legalt enligt FN-stadgan, godkänt av den legitima, av FN erkända, regeringen i Syrien.

Kriget är redan från början ett brottsligt USA-lett angreppskrig för regimskifte. Angriparna har ansvar för 400 000 döda, fler skadade och på flykt.

USA har sedan 2011 stött terrorister med pengar, vapen, utbildning och transporter enligt ledande politiker och militärer samt etablerad press i USA. Detta är väldokumenterat.

USA bedriver ett lågintensivt, högljutt krig mot IS för att motivera sin olagliga närvaro. Och USA ockuperar en fjärdedel av Syriens territorium i samarbete med kurdiska SDF.

Enligt FN drabbas Syrien hårt av de olagliga sanktionerna från EU som Sverige som stat stödjer. Barn och vuxna dör i Syrien förutom av kriget också på grund av sanktionerna.

Nio år av krig mot Syrien är nio år för mycket. Endast freden kan stoppa flyktingströmmar till Europa. Lämna Syrien i fred! Häv sanktionerna!

Ulf Bjerén

Medlem i Föreningen Syriensolidaritet

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.