FiB

13 augusti 2020

Hen skriver husses ord

Jag tycker inte om Lars Linders recension i DN av Åsa Linderborgs nya bok. Hans tes är att Åsa "flyr från något", en ännu mer inträngande självrannsakan av vad hon skrev i #MeToo-hysterin. (För säkerhets skull tar DN på nätet in ett porträtt av den döde.)

Men herregud, vad har hon att erkänna? Hon rycktes med, skrev som alla andra, faktiskt betydligt mindre än Dagens Nyheter som bl.a. är orsaken till att "kulturprofilen" sitter i fängelse på synnerligen tveksamma grunder.

Och vem är Lars Linder att agera biktfar? Hos Bonnier lever "journalisten" från vaggan till graven på en skyddad verkstad.

Hen äter husses subventionerade mat, badar i hans pool, åker på semester som han betalar och tar betald taxi hem på nätterna för att slippa utsättas för någon levande läsare.

Och framför allt: hen skriver husses ord.

Lars Linder som en gång i tiden profilerade sig som anhängare av Folket i Bild, Blå Tåget och röda rapp, har ägnat större delen av sin verksamma karriär åt att racka ner på fristående kulturyttringar med den oberoende rörelsens egna argument.

Att försöka framställa Åsa som ett hopplöst vrak vid klasskampens dikesren är inte bara hjärtlöst (hon gör det f ö så bra själv). Det kommer från helt fel håll! Och knappast med några goda avsikter. Sakkritiken av boken, som jag hoppas få tillfälle att läsa, tycks försumbar.

Personligen väntar jag mig mycket av Åsa, när hon nu väl börjat ta sig ur Shibstedts grepp. Hon kommer alltid att kunna publicera sig, om inte i så utanför drakarnas hålor.

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.