gerundium

17 november 2020

Statskupp i Sverige...


Man skulle faktiskt kunna tro att en statskupp har ägt rum i Sverige. Statsministern håller gravlikt tal. Alla möten inställda. Riksdagen hemförlovad.

Alltsammans på grund av en ny topp i covid-statistiken. I Luleå intensivvårdas en (1) person, i Piteå två (2) och på nationens slukhål Karolinska tjugoen (21).

Planetärt nödläge står det på en affisch utanför mitt fönster. Men den handlade om den förra domedagen. Gretas.


Jag vill påstå att det ljugs i parti och minut i den pågående paniken.

På Rapport sa man idag att dödligheten bland män stigit med 14  procent och bland kvinnor med 10 procent.

Herregud! Vilken okunnighet.

Dödligheten på våra äldreboenden är normalt 8 promille. Under de värsta veckorna i våras steg den till 12 promille.

Betyder det att dödligheten steg med 50 procent? Det tror SVT. Den steg med 4 promille.

Och varför vill man skrämma skiten ur folk? Det kan man verkligen undra. Jag misstänker att det har gått politik i frågan, en värre smitta än covid19.

Under hela året har oppositionen bankat in sitt budskap att Folkhälsomyndigheten är försumlig eller kanske rentav ingår i en konspiration för att ta livet av onyttiga åldringar. Regeringen utmålas som handlingsförlamad, dock utan att någon kan säga vad som är ogjort.

Trots att rekommendationen är att hålla skolor och daghem öppna har smittbekämpningen  privatiserats ut i kommunerna så att man ska komma komma ikapp de stora nationernas nedstängning.

Trots att inga rekommendationer utgått om generell maskanvändning utfärdar t ex Stockholms landsting sådana regler.

Massmedia matar på med eventuella aerosoler och fynd i ventilationsanläggningar (icke-smittsamma). Vi utlovas en evig rundgång av corona om vi inte stänger ner. Allt. Nu.

När blev politikerna och journalisterna virologer och smittskyddsexperter? Varför inte låt sakkunskapen sköta detta?

Vi vet ännu mycket lite om sjukdomen. Varför blir vissa sjuka och andra inte? I väntan på att forskningen ska få fram mer om vilka faktorer som gör den ene mer immun än den andre, kan man bara hålla sig i rörelse, andas så mycket frisk luft som möjligt, motionera och ransonera mediaintaget (för den mentala hälsan). Jag stänger av så fort jag hör ordet corona eller covid.

Om det inte är en statskupp som skett i Sverige så tycks i alla fall en media- och politikerunderstödd virtuell pandemi vara en användbar modell.

Stefan Lindgren


1 kommentar :

  1. Alarmismen på alla områden är vår tids farsot. Det dröjde knappt en månad i våras innan media hade utnämnt sig till främsta expertis även på pandemier. Riktiga experter som ägnat femtio år av sitt liv åt att specialisera sig och studera ämnet fick vika åt sidan med stämpeln covidiot i pannan om de vägrsde upprepa samma fraser som medierna.

    Ett brott förövas mot den unga generationen som tidigare modern historia inte känner till: de unga berövas det värdefullaste av allt, sin tro på framtiden. Inte ens krigsdrabbade generationer utsattes för liknande, för efter kriget skulle livet pulsera igen som aldrig förr.

    Bakom anar man en förestående större omvälvning. Västmakternas era av dominans är förbi samtidigt som de mäktiga inte vet hur de skall hantera det växande interna missnöjet, som inte bryr sig om den globala dominansen men nog om den egna välfärden. Undergångsscenarier som skall hanteras med hjälp av extraordinära fullmakter är maktens reaktion, hur länge den accepteras återstår att se.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.