26 mars 2021

Kinamobbing - ny svensk sportgrenHM:s miljö- och mänskliga rättighetscertifierade PR-direktörer vill nu få oss att tro att bomullsproduktionen i Kina bedrivs av uighuriska slavar.

Barnarbete och omänskliga arbetsförhållanden brukar normalt inte avskräcka modekoncernen men här har man ju den amerikanska marknaden att tänka på också, eller hur?

 

Svenska massmedia återger sådana dumheter varje dag utan att bry sig om att ta reda på hur det faktiskt ser ut på kinesiska bomullsfält idag. Det är en mycket långt driven mekanisering och liknar ingenting som jag till exempel såg i Turkmenistan för 20 år sedan.

Det är en high-tech-produktion som knappast går att bedriva med slavar eller fångar.

Men så har det blivit nu i svenska media att det är fritt fram att vädra sina fördomar om hur det ser ut i Kina. Det senaste exemplet kom från radions vetenskapsredaktion idag där man "pratade sig igenom" problemet med att Kina idag har nästan monopol på solceller och att detta är så bekymmersamt för att produktionen skulle ske med förslavade uighurer.

Förstår inte vetenskapsredaktionen med högt utbildade medarbetare att dessa uppgifter serieproduceras på bestämt håll? Hur kan man sänka sig till att sprida dessa lögner?

Stefan Lindgren

1 kommentar :

  1. Hei! Jag försökte publicera detta i FB, och blev omedelbart hotat avstängning av Facebook sidan!

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.