21 augusti 2023

Vem är Zelenskyj?

Mannen som får audiens hos påven och kung Carl XVI Gustaf och aldrig behöver
tänka på klädkoden. Alltid "direkt från fronten".

Ukrainas president Volodymyr Zelensky kom till makten i en noggrant planerad operation koordinerad av västerländska underrättelsetjänster, säger tidigare amerikansk diplomat.

Ett hemligt möte med brittiska MI6-chefen Richard Moore pekar på sannolikheten att Zelensky är en brittisk underrättelseagent, skriver Jeremy Kuzmarov i Covert Action Magazine. En avslöjande artikel!

Vid ett besök i London i oktober 2020 träffade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj Sir Richard Moore, chefen för den brittiska underrättelsetjänsten MI6.

Det vanliga diplomatiska protokollet är att en besökande utländsk statschef ska träffa sin motsvarighet, som i det här fallet skulle ha varit premiärminister Boris Johnson.

Enligt Andriy Mishin, en före detta anställd vid det ukrainska utrikesdepartementet, betydde mötet att Zelenskyj är en professionell underrättelseagent och att Moore var hans direkta handläggare och talade om för honom vad han skulle göra. Sedan starten av den särskilda militära operationen i Ukraina har Zelenskyj omgett sig med brittiska – inte ukrainska – säkerhetsvakter. 

När han besökte Vatikanen i maj 2023 förolämpade Zelenskyj påven Franciskus genom att ge honom en artefakt med sataniska bilder och tillbringade större delen av sin tid med en brittisk biskop, Paul Gallagher. Närvarande vid mötet var Sir Richard Moore, hans påstådda handläggare.

Förre FN:s vapeninspektör Scott Ritter har producerat en ny dokumentär, Agent Zelenskyj, som beskriver Zelenskyjs förhållande till Moore och MI6.

Planerad operation
Del I av dokumentären innehåller en intervju med J. Michael Springmann, en tidigare anställd vid  USA:s ambassad i Riyadh, Saudiarabien, som uppgav att Zelenskyjs maktövertagande i Ukraina var resultatet av en "noggrant planerad operation av västerländsk underrättelsetjänst tjänster.”

Efter att ha vunnit valet i april 2019 har Zelenskyj i praktiken gått västvärldens ärenden genom att utlösa ett krig med Ryssland och använda ukrainare som kanonmat i ett försök att framkalla ett träsk av Vietnam-typ som skulle undergräva Rysslands ekonomi och regering.

Zelenskyj har fyllt sin funktion som agent för väst ytterligare genom att a) anta lagar som diskriminerar ryssar; b) möjliggöra utländskt övertagande av ukrainsk mark; och c) tillåta finanshuset Blackrock på Wall Street att diktera ukrainsk ekonomisk politik.

Enligt Ritter har Zelenskyj förvandlat Ukraina till en "experimentell lekplats" för nya amerikanska och västerländska vapensystem, nynazistiska legosoldater och militärrelaterad forskning i biolabb vars existens erkändes av den högsta tjänstemannen Victoria Nuland.

En ny artikel i Newsweek påpekar att CIA har skjutsat vapen till Ukraina med hjälp av en "grå flotta" av kommersiella flygplan som korsar Central- och Östeuropa, skickat personal till Ukraina på hemliga uppdrag och hjälpt ukrainare med nya vapen, allt medan de använde Polen som sitt hemliga nav för att samordna sin verksamhet i landet.

CIA har dessutom arbetat nära med den ukrainska underrättelsetjänsten (SBU), som efter Zelenskyjs förbud mot 12 politiska partier har genomfört en kampanj i Phoenix-stil som sträcker sig in i Ryssland där Zelenskyjs motståndare har fängslats, torterats och i vissa fall mördats.

Sedan Sovjetunionens kollaps har USA och Storbritanniens mål varit att använda Ukraina som en klubba för att slå och försvaga Ryssland och hjälpa västmakten att tränga in i Centralasien, som länge ansetts vara nyckeln till världsherravälde.

Zelenskyj struntade fräckt i att ens försöka tillämpa fredsavtalen i Minsk, som skulle ha löst konflikten mellan Ukraina och Ryssland genom att ge Donbass särskild status. Sedan dess har han arrogant paraderat genom västerländska huvudstäder och krävt fler och fler vapen för användning i kriget mot Ryssland som har decimerat hans eget folk och resulterat i tiotusentals dödsfall.

Folkets tjänare
Ritters film betonar att Zelenskij i grunden var en "manchurisk kandidat" (hjärntvättad marionett) vars uppgång till makten regisserades av mycket mäktiga människor som i en Hollywood-film.

Från 2015 till 2019 spelade Zelenskyj huvudrollen i den ukrainska tv-såpan "Folkets tjänare", där han hade rollen som en gymnasielärare, Vasyl Petrovyt Holoborodko, vars monolog mot korruption skänkte honom berömmelse och lyfte honom till presidentposten i Ukraina.

Väljarna var dock i stort sett omedvetna vid tidpunkten om Zelenskijs nära band till den ukrainske oligarken Ihor Kolomoiskyj, som ägde Ukrainas största olje- och gasbolag och bank, och finansierade Zelenskyjs politiska maktövertagande i utbyte mot att slippa fängelse.

Zelenskyj var inblandad i bedrägliga finansiella system med Kolomoiskyj som först kom i dagen när "Pandora Papers" släpptes, som avslöjade att Zelenskyj överfört 41 miljoner dollar till två offshore-företag som han ägde.

Denna off-shore rikedom gjorde det möjligt för Zelenskyj att köpa en herrgård för 34 miljoner dollar i Miami, ett hus vid havet åt sina föräldrar i Israel, en lägenhet för 3,8 miljoner dollar i London mittemot Sherlock Holmes Museum och hus på badorter i Georgien och på Krim.

Under sin presidentkampanj 2019 betalade Zelensky 70 000 dollar till ett amerikanskt PR-företag, Signal Group, för att förstärka hans likhet med karaktären i TV-såpan "Folkets tjänare".

Zelenskys kampanj sköttes av de amerikanska PR-specialisterna Andrew Mack, Stephen Krupin, en före detta talskrivare från Obama, och Shai Franklin.

Förskingrade covidpengar
Zelenskyjs kampanjlöfte att bekämpa korruption i Ukraina avslöjades som falskt när hans administration omdirigerade pengar från covid-hjälp och cancerforskningsfonder till en massiv och korrupt vägbyggnation.

Mykola Azarov, Ukrainas tidigare premiärminister, sa att "vi trodde att den systematiska korruptionen under Porosjenko [Zelenskyjs föregångare] inte kunde bli värre, men Zelenskyj överträffade honom; det finns inga normer och inga principer kvar."

Under valkampanjen 2019 krävde Zelenskyj en vapenvila i Donbass som hade beskjutits i fem år efter Majdan-kuppen 2014. Men Zelenskyj bröt också det löftet och provocerade kriget med Ryssland samtidigt som han ivrade  för att Ukraina skulle gå med i Nato.

Enligt Ritter är Zelenskyjs tid som Ukrainas president slutfasen i en decennielång plan från USA och Storbritannien för att göra om Ukraina till ett russofobiskt samhälle som skulle kunna användas som ett verktyg för att försvaga och förstöra Ryssland.

Han bara byggde vidare på bl.a. Viktor Jusjtjenkos presidentskap sombl.a. innebar rehabilitering av Organisationen för ukrainska nationalister (OUN), som hade samarbetat med nazisterna under andra världskriget mot Sovjetunionen och fick stöd av CIA.

Jusjtjenko utpekade som fascistiska kollaboratörer som Stepan Bandera och Roman Sjusjkevytj som nationalhjältar och Zelenskyj anslöt sig snart efter att ha blivit vald.

USA-utbildade
Ritter påpekar att en betydande andel av Ukrainas politiska och militära elit sedan Maidan-kuppen 2014 har fått utbildning vid George C. Marshall European Centre for Security Studies, vilket hjälpte till att ingjuta en russofobisk syn på dem.

Ukrainas säkerhetstjänst SBU har utvecklats till ett komplement till CIA, som upptar en hel våning i SBU:s högkvarter.

CIA, tillsammans med brittiska MI6, har hjälpt till att hantera Zelenskyjs heroiska image i väst, som stärkts bl.a. genom att låta han och hans hustru  Olena posera  på omslaget till tidningen Vogue.

Enligt Ritter hjälpte CIA och MI6 även Zelenskyj i den teatrala iscensättningen av "massakern i Butja", som skylldes på ryssarna.

Bucha är en bra metafor för Zelenskyjs politiska styre som  en optisk illusion. Allmänheten har dresserats att tro på den hälsosamma bild av Zelenskyj som odlades i "Folkets tjänare". Den verklige Zelenskij är dock en PR-hungrig social klättrare som har dömt sitt eget folk till ett helvete i främmande makters tjänst.


https://covertactionmagazine.com/2023/08/04/ukrainian-president-volodymyr-zelensky-came-to-power-in-a-carefully-planned-operation-coordinated-by-western-intelligence-services-says- fd-oss-diplomat/


1 kommentar :

  1. Svante Lejon officer veteran30 augusti 2023 kl. 08:16

    Tornedalen skulle bli ett ingenmansland vid ett Sovjetiskt, alltså Warszawapaktens anfall via norra Finland. Civilbefolkningen skulle evakueras och vi i Hemvärnet skulle bli kvar och spränga alla broar och vägar som gick över myrar. Sen skulle vi minera och bevaka mineringarna och allmänt försvåra fiendens framryckning. Ett perfekt själmordsuppdrag för oss som vi inte sa nej till. Vi skulle göra detta för att Kalixlinjen mm skulle hinna bemannas. Det var strategin. Nu undrar jag hur väst inklusive vår ÖB kan tycka att det är rimligt att Ukraina anfaller en väl befäst rysk försvarslinje fast de är underlägsna när det gäller manskap och materiel och saknar flygunderstöd.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.