14 oktober 2016

Smussel med MH-17utredningen

Söndagens reportage i "Vesti nedeli" (Veckans nyheter) i rysk TV är sevärt. Där framkommer bl.a. att ett meddelande på det ukrainska försvarsministeriets hemsida att utskrifter av alla dispatcherns samtal med piloterna på det kraschade flygplanet liksom radardata ska offentliggöras inom kort, var falsk och resultat av en hackarattack. I verkligheten tänker Ukraina fortsätta att sitta på sina hemligheter, liksom USA och liksom Finland för övrigt.Finland, som har haft BUK-missiler i sin arsenal, lät härförleden spränga en sådan på uppdrag av de holländska brottsutredarna.

Resultaten har hemligstämplats.

Vapentillverkaren Almaz-Antej ifrågasätter hur korrekt det experimentet var eftersom den finska BUK-missilen sedan länge var tagen ur tjänst. När Almaz-Antej genomförde ett experiment och avfyrade en BUK mot en utrangerad flygplanskropp var brottsutredarna inte intresserade av att ens finnas på plats. Almaz-Antejs material har konsekvent negligerats av utredarna, som däremot sett mellan fingrarna med att falskt bevismaterial tillförts utredningen. Bl.a. några av de fjärilsliknande element som skiljer en modern BUK från den äldre som finns i Ukrainas arsenal.

red1 kommentar :

  1. En av de bästa sammanfattningarna om själva utredningskommissionen JIT:s eget smussel finns att läsa på thesaker.is under rubriken "Reader takes apart MH 17 inquiry". (Lyckades inte få länken kopplad hit). Inte ens den lokala poliskonstapeln skulle få ihop något så osammanhängande som JIT. Speciellt räknas här upp alla uppenbara frågor som JIT låtit bli att ställa om utredningsmaterial som försvunnit eller som vissa parter döljer.
    Skribenten påpekar bl.a. hur Kiev snärjt in sig i sina undanflykter. Dels hävdar man att all radarverksamhet låg nere. Samtidigt omdirigeras planet till en nordligare rutt. Man kan inte påstå bägge delarna, att radar inte är påslagen men att man leder ett plan till ett område där, just det, radar inte är påslagen. En orimlighet. Ingen dristade sig till att påstå att "rebellerna" avsiktligt skulle ha skjutit ned planet. Eftersom det redan i utgångsläget påstods handla om ett misstag, måste ett likadant misstag ha kunnat förövas av motparten Kiev, som faktiskt en gång tidigare redan gjort ett sådant, alltså skjutit ned ett passagerarplan under en militärövning. Orimligheten att man således har två huvudmisstänkta varav den ena överhuvudtaget inte utfrågas och ännu värre dess ökänt korrumperade underrättelseorgan tillåts medverka och styra utredningen är en hån mot all normal utredningspraxis, vilket redan ensamt måste få observatörer att dra slutsatsen att de skyldiga finns att söka på helt annat håll.
    Skribenten har även några intressanta påståenden gällande olika radares iakttagelseförmåga samt storleken på olika tänkbara missilers sprängsatser.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.