16 oktober 2016

Censurerad nyhet

En nyhet som absolut inte släpps fram i västmedia. De s k rebellerna i östra Aleppo skjuter varje dag granater in över de regeringskontrollerade delarna av staden. Den här dagen - 13 oktober - dödades 2 barn vid en bushållplats och många andra sårades.

rt.com

1 kommentar :

  1. Kyrkklockorna har idag ringt över hela Finland. Det är mycket ovanligt med allmän klockringning och speciellt ovanligt med sådan som sker med anledning av händelser i utlandet. Denna gång har man med klockringningen velat hedra de omkomna terroristerna i östra Aleppo. De som skulle dräpa varje pastor, biskop och församligsmedlem på fläcken om de kom åt dem.
    Detta måste vara den yttersta fullbordan av hjärntvätt. Man hedrar sina egna värsta fiender, folk som redan lyckats driva ut alla kristna från Irak och nu försöker göra detsamma i Syrien. Folk som sprängt ett okänt antal kristna kyrkor och minnesmärken, flera av dem tillhörande kristenhetens dyrbaraste skatter.
    Finska kyrkan vill inte kännas vid vad som försiggår i Syrien. Man vill tro att östra Aleppo är hela staden medan det gudskelov är precis tvärtom. Detta har jag från de brittiska journalisterna Vanessa Beeley och Eva Bartlett som regelbundet besöker staden. När Aleppos östra del överrumplades av terroristhorder som kommit in från Turkiet lyckades över en halv miljon fly från den östra delen. Nu beräknar man att högst tvåhundratusen bor kvar, de flesta som gisslan, de skjuts om de försöker ta sig över till västra Aleppo, där faktiskt majoriteten bor, över en och en halv miljon på regeringskontrollerat område. Däremot har terroristerna tagit med sig sina familjer och tillsammans kan de utgöra hälften av invånarna i öst. Och visst är det tragiskt att deras hustrur och barn hamnar i korselden i striden om staden, men det är knappast specifikt dem som kyrkan har i tankarna. Mer handlar det nog om att kyrkan vill vara med på det nya ideologiska korståget på de godas sida. Och goda är de som media, Hollywood och Washington funnit opportunt att upphöja till denna status. Ett budskap som är lättare att sälja än något, eftersom ryska ortodoxa per definition befinner sig på de förhatligas sida.
    Hur skall man koncist fånga innebörden av denna bisarra hyllning, från en part som undlåtit att hedra offren för samtliga västledda krigsföretag de senaste femtio åren ? Eliten har förklarat krig mot folken och i detta krig är den ideologiska manipuleringen centralare och effektivare än i något tidigare krig.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.