20 oktober 2016

Vapenkrämaren Löfven
Att Stefan Löfvén nu åker till Saudiarabien med Marcus Wallenberg är helt stilenligt.

Dessa båda vapenkrämare avlägger hedersbesök i det land som förutom USA bär den allra största skulden för de blodiga krigen i Mellanöstern.

Resan blir en prestigevinst för Riyadh, vars bombplan på kort tid dödat 10 000 människor i Jemen och för bara några veckor sedan 140 människor i ett begravningsfölje (500 sårade).

Löfvens besök blir ett direkt inlägg i debatten om Syrien.


Han skakar hand med det medeltida kungahus som finansierar den blodiga revolten i Syrien som sedan fem år halshugger och slaktar - vuxna, kvinnor som barn - i en kampanj för att ta strupgrepp på en hel nation.

Innan han reser släpper han en krokodiltår i Bryssel för barn som han sett på CNN släpas ur Aleppos ruiner av de goda terroristernas vita hjälmar.

Det verkligt otäcka i kråksången är att socialdemokratins toppar - Löfven, Persson, Jan Nygren (en gång föreslagen till partiordförande, men föredrog vapenkrämarjobb på Saab) - är så insydda i den svenska vapenindustrin (numera finns ägarna i de flesta fall i Nato-länder) att man kan misstänka att de inte vet var deras vapenlobbying börjar och deras hycklande bekännelser till frihet och fred slutar.

Det är en sällsynt otäck form av korruption. Höga socialdemokrater har varit inblandade i vapenaffärer med Brasilien, Sydafrika, Tjeckien, Indien, Saudiarabien osv. Göran Persson är numera anställd av lobbyfirman JKL, som bl.a. arbetar för vapenindustrin.

Under den snälle Ingvar "Dojan" Carlsson fick USA:s tillstånd att leda hela det första Gulfkriget från Wallenbergföretaget Ericssons camp i Jeddah i Saudiarabien så det svensk-saudiska samarbetat har härdats i strid.

Värt att begrunda en miljon irakiska människoliv senare.

Sanningen är väl att en perfekt svensk vapenkrämare är en socialdemokratisk toppolitiker. Är det som i Löfvens fall en arbetare och ett barnhemsbarn måste det vara en önskedröm för den som ska kränga JAS-plan till fattiga länder där barn varken har mat, skola eller hälsa.

Jag skäms för att någon gång ha röstat på dessa "Masters of War", som utan att blinka säljer ut det blödande Syrien och det blödande Jemen till alla kvinnohatande patriarkers hemland.

Att Löfven vill införa sanktioner mot Ryssland med anledning av Syrien och kräver att "Ryssland ska dra sig tillbaka från Aleppo" är skrattretande. Kriget slutar samma dag Riyadh stoppar
finansieringen. Löfvens vapenagenda - som råkar sammanfalla med två gamla gapiga kolonialmakters - skiner igenom.

Stefan Lindgren

Se även:
http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2014/06/29/lofvens-hemliga-vapenlobbying/

4 kommentarer :

 1. Få ljusglimtar denna tid av maktelitens kollektiva galenskap. Men det händer. Den gröna presidentkandidaten Jill Stein har enligt consortiumnews deklarerat att när det gäller frågor om krig och kärnvapen är Hillary Clinton den ojämförligt farligaste kandidaten. Det måste man säga är ett oväntat ställningstagande, inte bara för att det sannolikt är en korrekt beskrivning, utan för att det går emot allt som politisk opportunism föreskriver. Jill Stein har absolut inget personligt att vinna varken i valet eller bland sina anhängare med denna deklaration, som i sig inte innebär att hon skulle gilla Trump. Men hon sällar sig till dem som varnar: vill ni ha krig, välj Clinton. Det är starkt.

  SvaraRadera
 2. Stark beskrivning av ett svårt läge för svenska fredsvänner. Jag delar vidare.

  SvaraRadera
 3. http://www.ardmediathek.de/tv/Monitor/Falkin-im-Wei%C3%9Fen-Haus-Die-aggressive-Au/Das-Erste/Video?bcastId=438224&documentId=38448308

  SvaraRadera
 4. Sätt musik till det här så har vi den nya nationalsången

  SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.