20 oktober 2016

Trump ord för ord


I nattens debatt Trump-Clinton sa Clinton klart och tydligt att hon om hon vinner kommer att gå in i Syrien och "befria Raqqa" och införa en flygförbudszon över Syrien - vilket är lika med krig med Ryssland.

Trump sa så här:


"Jag känner inte Putin. Han sade fina saker om mig. Om vi ​​kom bra överens skulle det vara bra. Om Ryssland och USA kom bra överens och gick till angrepp mot ISIS skulle det vara bra."Han [Putin] har ingen respekt för henne [Clinton]. Han har ingen respekt för vår president. Och jag ska säga er en sak: Vi är i mycket allvarliga problem, eftersom vi har ett land med enormt antal kärnstridsspetsar - 1 800, förresten - och där har de [Ryssland] expanderat och vi har inte gjort det...
Vi blir lurade av alla - vi försvarar andra länder. Vi spenderar en förmögenhet på att göra det... vi måste omförhandla dessa avtal, eftersom vårt land inte har råd att försvara Saudiarabien, Japan, Tyskland, Sydkorea, och många andra ställen. ...

Sedan jag sagt detta - det var för ett år sedan - börjar de helt plötsligt betala. Och jag har fått en hel del - en mycket beröm för det. Helt plötsligt börjar de betala. De måste betala. Vi skyddar människor, de måste betala. Och jag är en stor beundrare av Nato. Men de måste betala. 

Vi måste tala om det för Japan på ett mycket trevligt sätt, vi måste tala om det för Tyskland, för alla dessa länder, Sydkorea, vi måste säga, ni måste hjälpa oss. Under president Obamas regim har vi fördubblat vår statsskuld. Vi är uppe i 20 biljoner dollar. 
Och en hel del av detta är på grund av Hillary Clinton som har bekämpat Assad, som visade sig vara mycket hårdare än hon trodde, och nu hon kommer att säga, å, Trump älskar Assad. Assad är bara mycket hårdare och mycket smartare än henne och Obama. Och alla trodde att han var dömd för två år sedan, för tre år sedan. Nu agerar han tillsammans med Ryssland. 
Han agerar också tillsammans med Iran, som vi gjort så starkt. Vi gav dem 150 miljarder tillbaka...
 

Nu agerar Assad tillsammans med Ryssland och med Iran. De vill inte ha ISIS, men de har andra saker, eftersom vi backar - vi backar rebeller. Vi vet inte vilka rebellerna är. Vi ger dem massor av pengar, massor av allt. Vi vet inte vilka rebellerna är. Om de någonsin störtar Assad, kan det sluta med något lika illa som Assad är, och han är en dålig kille, men det kan mycket väl sluta med något sämre än Assad. 
Det är så löjligt att hon säger sig kunna besegra ISIS. Vi borde aldrig ha låtit ISIS uppstå till att börja med. Nu finns dom i  32 länder.
 

Vårt land är så överlistat av Putin och Assad, och förresten - även av Iran. Ingen kan tro hur dum vår ledning är.

För tre månader sedan började jag läsa att de skulle attackera Mosul. Vad hände med överraskningsmomentet? Vi tillkännager att vi ska gå in i Mosul. Jag har läst om att ta Mosul i - hur länge är det, Hillary, tre månader? De människor som vi skulle ta har alla lämnat staden.
Douglas MacArthur, George Patton vänder sig i sina gravar när de ser hur dumt vår land agerar. Nu kämpar vi för Mosul, som vi en gång hade. Allt hon [Clinton] behövde göra var att stanna kvar, och nu ska vi dit igen.Men ni vet vem den stora vinnaren i Mosul kommer att bli när vi så småningom får det? 
...Iran borde skriva oss ett tackbrev till oss, precis som  för tidernas dummaste affär  som kommer att ge Iran kärnvapen.
Den enda anledningen till att de [Obama/Clinton] gjorde det är hon kandiderar till posten som president och vill se tuff ut. De vill se bra ut.
Men vem kommer att få Mosul, egentligen? Vi tar Mosul småningom. Men vägen - om man tittar på vad som händer, är mycket hårdare än de trodde. Mycket, mycket hårdare. Mycket farligare. Det kommer att bli fler döda än de trodde.

Hela debatten  Trump-Clinton finns i utskrift på engelska här: 
https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2016/10/19/the-final-trump-clinton-debate-transcript-annotated/

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.