FiB

14 maj 2017

Garthon: Hultqvist struntar i fakta


I nr 1440 av "Rosor" från Åke Sandin, Radio TUFF:s fantastiske redaktör, hittar jag följande skarpa inlägg av Per Gahrton ur Sydsvenskan 8 maj:

"Nu ska Gotland 'invaderas' av ett tusental USA-militärer. Tydligare kunde det knappast avslöjas att den rödgröna regeringen i smyg driver in Sverige i Nato. Det finns fler tecken".

Han fortsätter:

"I januari framträdde Georgiens försvarsminister Levan Izoria (utan massmedial rapportering) på ett seminarium med sin svenske kollega Peter Hultqvist under rubriken "Sweden and Georgia – defense cooperation in a turbulent world".

Enligt Folk och Försvars hemsida (som ganska ensam har brutit massmedietystnaden) handlade seminariet om 'den ryska militära aggressionen mot Georgien och ockupationen av georgiska områden'. Hultqvist fastslog att Georgien är 'offer för rysk aggression' och att både Östersjön och Svarta havet är utsatta för 'ett mer självsäkert och aggressivt Ryssland'.

Att Carl Bildt struntade i EU:s Tagliavinirapport (2009), som slog fast att Ossetienkriget 2008 inte började med rysk aggression utan med oprovocerat georgiskt anfall, är välkänt. Man borde kunna förvänta att en rödgrön regering håller sig mer till fakta. Men tyvärr verkar det som om den russofobiska hotbilden knappast har förändrats genom regeringsskiftet 2014.

När S, MP och V skrev ihop sig om ett regeringsprogram inför valet 2010, fanns det enligt SIPRI åttahundra amerikanska militärbaser spridda över hela jordklotet, varav 34 stora och 766 mindre. Det var mot den bakgrunden de rödgröna, trots borgerliga raseriutbrott, fastslog att 'en rödgrön regering kommer att kräva att USA avvecklar sina kärnvapen och militärbaser utanför landets gränser'".

Så långt Per Gahrton.

RADIO TUFFs 1440:e sändning hörs på 91,4 MHz från söndag 14 maj, första gången kl 17 och sedan 2- 3 ggr per dygn till söndagen den 28 maj, när ett nytt Radio Tuff sänds första gången kl 17.

Men programmet kan när som helst avlyssnas på www.tyresoradion.se 

3 kommentarer :

  1. TUFF blev just nu 50 år. 1980-talats eliitti som motsatte vapenskrammel i Eurooppa. Idag dessa 90-åriga är pigga som radio TUFF sändningarna visar. Ordföranden har varit kvinnor och hjälpen i Indien har varit omfattande. Jazzkvintetten som spelade hade fyllt 400 år.

    SvaraRadera
  2. Helt underbart!Det finns hopp, trots allt.

    SvaraRadera
  3. När jag var ung hade russofobin partifärg, det var inte så svårt med andra ord att förhålla sig till de som skrek sig hesa över ryska (och sovjetiska) "övertramp". Det var bara att välja socialdemokratiskt eller vänsterpartistiskt. Idag är russofobin gränsöverskridande. Den har ett eget liv. De man trodde skulle vara åtminstone lite opartiska när galningen Bildt härjade med sina polsk/amerikanska kompisar har visat sig vara minst lika hätska i sin svartmålning av allt som har med Ryssland och dess ledare att göra. De enda som uttalar en sansad åsikt och emotstår den värsta russofobin är ofta sådana som de liberala älskar att hata, nämligen Le Pen, Farage, Orban m.fl. Ur led är tiden.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.