Ryska posten

9 juni 2017

Comey medgav att han läckt


F d FBI-chefen Comey upprepade mantrat om rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet under senatsförhöret igår.

Jag tycker att det räcker att läsa hans skriftliga uttalande från 8 juni för att inse att karln lider av megalomani.


Han sätter sig i efterhand för att skriva ner varje ord Trump har sagt "to ensure accuracy" - ett förfaringssätt han aldrig tidigare använt. Redan där hör man hur han bygger ett case mot presidenten. Men hans mun säger något annat - Han lovar Trump uttryckligen "honest loyalty" men ger honom varken det ena eller det andra.

Begär så av justitieministern (attorney general) att alla direkta kontakter mellan Gud (Comey) och presidenten ska stoppas.

Trots att han 30 mars lovat Trump att gå ut med det faktum att ingen FBI-utredning mot presidenten pågår gjorde han inte det. När presidenten ringde 11 april bad han presidenten ringa biträdande justitieministern (typ "You got the wrong number").

Betr. FBI:s omskrutna självständighet har den aldrig funnits när det passat djupa staten.

Före det s k Holder Memo 2009 fanns det 895 (!) tjänstemän i Vita huset som hade rätt att kontakta FBI i olika ärenden. Jag tror inte att de diskuterade stickbeskrivningar.

Min slutsats av det enorma intresset för Comeyförhören är att USA är svårt sjukt i russofobi. Russofobi är en svår sjukdom, påverkar alla hjärn- och kroppsfunktioner och går ut i imperiets hela blodomlopp.

Förra gången tog det rätt exakt 5 år (jan 1950 - dec 1954) att tillfriskna.

Kanske borde man glädjas åt att världens två främsta imperialistiska stormakter nu driver som supertankers utan roder på världshaven - men jag tror att det gör situationen än farligare. Trump, som inte ens är herre i eget hus, får svårt att driva någon politik som går emot "djupa staten" och Storbritannien riskerar nu att bli mat åt gamarna i Bryssel.

Läs gärna förhören med Comey. Han medger att han läckt informationer om ett samtal med Trump till media efter att han fått sitt avsked. Redan det tillräckligt för att visa att avskedet var motiverat.

http://time.com/4810345/james-comey-testimony-real-time-transcript/

2 kommentarer :

  1. Dom tillfrisknade inte heller under den period då Stalin dog och ersattes av Chrustiev. Det var bara så att Stalin's gulduppbackade konkurrent till dollarn och den tillhörande handelszonen med invitation till flera kapitalistländer, hade försvunnit från dagordningen.
    Sanktionerna mot Ryssland/russofobin är analogt associerade med de-dollariseringen.

    SvaraRadera
  2. Om någon för fem år sedan hade sagt att man 2017 måste vända sig till Fox News för att åtminstone få några korn av måtta och sans serverade - då hade man klassats som bortkollrad.
    Det finns inte många drag att uppskatta i det amerikanska medielandskapet - men det har nu visat sig att systemet med självständiga redaktörer med rätten att sätta sin egen prägel på programmen är ett sådant. Kolla in Tucker Carlson och Sean Hannity på Fox.

    SvaraRadera

Bara signerade inlägg tas in.