Ryska posten

10 juni 2017

Dagens Insinuationer

En karikatyr från nyhetsbyrån TASSI flera media insinueras nu att Ryssland skulle ha något att göra med nazistiska bombdåd i Sverige.

Det är något perverst att ett litet land som inte deltog i andra världskriget och där nazister alltid har kunnat verka fritt pekar finger åt det land som offrat mest av alla i kampen mot nazismen.

En nyhet som inte kom i Rapport eller Dagens Nyheter var när FN: s kommitté för social, humanitära och kulturella frågor med majoritet godkände en resolution om behovet av att bekämpa förhärligande av nazismen, samt motverka nutida former av rasism, rasdiskriminering och främlingsfientlighet.

Till stöd för dokumentet som bl a Ryssland och 54 andra länder tagit initiativ till röstade 131 länder.  48 länder (däribland Europeiska unionen i sin helhet) la ner sina röster. Och tre länder röstade emot: Palau, Ukraina och USA.

Det hade varit en viktig nyhet för allmänheten. Ryssland är ett land där staten absolut inte stöder  nynazism. På Jeltsins tid blommade en elakartad nynazism upp med ca 20 000 anhängare. Men i takt med att den ryska antifascistiska traditionen åter lyfts fram (massmanifestationerna "Odödligas regemente" på 9 maj bl.a.) har nynazismen tappat mark.

I Ukraina, som Sverige ger betydande ekonomiskt stöd, verkar nynazistiska förband med stöd av staten mot de självutnämnda republikerna Donetsk och Lugansk.

Sverige bör ta ansvar för sina egna nynazister och inte försöka vältra över ansvaret på andra, minst av allt på Ryssland. Se till att lagföra de svenska nynazister som deltar i utrotningskriget mot befolkningen i sydöstra Ukraina!  Till att börja med!

Stefan Lindgren

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.