Ryska posten

1 oktober 2017

Ännu en falsk nyhet i SVT om rysk inblandning

SVT:s uppgifter om att Ryssland blandat sig i USA-valet genom att köpa annonser på Twitter har havererat, rapporterar Al Burke
Apropå gårdagens artikel på SVT:s webbplats med rubriken "Twitter: Rysk statsmedia köpte tusentals annonser inför amerikanska valet":
Yet Another Major Russia Story Falls Apart. Is Skepticism Permissible Yet?
http://www.informationclearinghouse.info/47910.htm

Denna artikel av Glenn Greenwald visar återigen hur dåligt underbygda är de återkommande anklagelserna mot Ryssland för olika sorters inblandning i USA:s angelägenheter (detta oskyldiga USA som ju aldrig självt blandat sig in i Rysslands eller något annat lands inre angelägenheter).

Detta gäller även din artikel i SVT som inte presenterar något bevis, utan diverse antydningar som t.ex. "i det misstänkta syftet att påverka… hur Ryssland eventuellt utnyttjat tjänsten… misstänkt ryskt propagandaarbete" o.s.v.

Av detta skall man ju inte "misstänka" att syftet med SVT:s reportage är att negativt påverka svensk opinion om Ryssland. Hela artikeln (och mycket annat) är ett bevis för det.


Hälsningar,

Al Burke


8dagar kommenterar:
I veckans kongressförhör med företrädare för Twitter vägrade dessa uppenbarligen att spela med i samma teater som Facebooks Mark Zuckerberg. De utsattes för hårda fördömanden av russofobiska senatorer:

https://www.theguardian.com/technology/2017/sep/28/twitter-congress-russian-election-interference

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Bara signerade inlägg tas in.